PROTEINBAK Recept SMÅKAKOR & KONDISBITAR

Dubbla jordgubbskakor

Hörrni! Jag har liksom knappt ens NÄMNT min bok sedan den släpptes!? Men den finns alltså att beställa hem nu, hos tyngre, här är en direktlänk: Proteinbak – 37 proteinrika & sockerfria recept. Jag blir superduperjättemegaglad för varje ex som blir sålt, det ligger så otroligt mycket jobb bakom dels boken i sig (jag har gjort allt själv, inklusive layout och text) men givetvis också alla timmar i köket när jag tagit fram recepten. Har du möjlighet att köpa den och på så vis stötta mig i det jag gör så är jag otroligt tacksam!

Men nog om det nu – vidare till ett recept! Ett recept som ”typ” kommer ur boken. Jag har utgått från ett recept i boken, med adderat lite extra jordgubb. Tyngre släppte nämligen precis sin nyaste smak på proteinpulver; jordgubbsglass, som givetvis finns i både vassle och kasein. Jag använde i dagens recept kaseinet, för att göra fyllningen till dessa goda kakor:

Vad gäller innehållet så är detta ett väldigt simpelt recept, och det blir SÅ goda kakor! Även kakorna helt utan fyllning är supergoda, så feel free att bara göra dem och äta som de är! De innehåller iallafall enbart 4 ingredienser: kokosolja, mandelmjöl, vassle proteinpulver samt mörk fibersirap.

Fyllningen består av ännu färre ingredienser, jag har nämligen bara rört ihop tjock yoghurt med kasein proteinpulver. Sedan en klick jordgubbssylt på det.


DUBBLA JORDGUBBSKAKOR

receptet ger 5 kakor

Kakor:

  • 40 g kokosolja
  • 60 g (3 msk) mörk fibersirap, jag använde NICK’s med honungssmak
  • 40 g (ca 1 dl) mandelmjöl
  • 30 g (ca 1 dl) vassle proteinpulver i vaniljsmak, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar

Fyllning:

  • 80 g (ca 1 dl) tjock yoghurt
  • 30 g (ca 1 dl) kasein proteinpulver i jordgubbssmak, jag använde Tyngre’s Jordgubbsglass
  • några msk jordgubbssylt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Rör ihop kokosolja och fibersirap (micra några sekunder om kokosoljan är för fast).
  3. Tillsätt mandelmjöl och vassle och arbeta ihop till en deg.
  4. Forma 10 bollar, platta till och stansa ut cyklar med hjälp av tex ett glas. I hälften av kakorna gör du ett mindre hål i mitten (dessa blir ”locken” på kakorna)
  5. Grädda kakorna i ca 6 minuter, tills de fått lite färg. Ta ut och låt svalna.
  6. Rör under tiden ihop yoghurt och kasein till en tjock deg-liknande massa. Dela upp och fördela mellan kakorna utan hål, dvs ”bottenkakorna”. Klicka på lite sylt och lägg på ett ”lock”.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar