CHEESECAKE & PAJ PROTEINBAK Recept

PROTEINCHEESECAKE med citron, vit choklad & rabarber

I förra veckan fick jag hem en nyhet från Tyngre: vassle proteinpulver i smaken Solmogna Citroner. Jag var ärligt talat inte alls så sugen på att testa den, för min erfarenhet av proteinpulver i olika citrus-smaker är att de smakar mer eller mindre blä. Men jag smakade till slut, och blev positivt överraskad. Alltså, jätteöverraskad! Det var skitgott?! Har ingen aning hur Tyngre lyckats med denna smak, men lyckats har de!

Jag visste också ganska direkt vad jag ville baka med detta proteinpulver. Jag ville göra cheesecake. Och jag har precis plockat en hel massa rabarber ute vid huset så den ville jag också använda. Med vit choklad! Sagt och gjort; proteincheesecake med citron, vit choklad & rabarber blev det!

Det är en klassisk digestive-botten och en proteinboostad creamcheesefyllning med citron, vit choklad och rabarberkompott.


PROTEINCHEESECAKE med citron, vit choklad & rabarber

receptet är för en springform med diametern 18cm

Rabarberkompott:

  • 1 liter rabarber
  • 3 dl sötströ, jag använde NICKs Use Like Sugar
  • 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpasta

Botten:

  • 250 g sockerfria digestivekakor
  • 100 g smör

Fyllning:

Gör så här:

  1. Lägg rabarber och sötströ i en kastrull med vaniljen (skrapa ur stången eller använd pasta). Koka upp och låt koka tills rabarbern är mjuk och den mesta vätskan kokat bort.
  2. Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform. Fetta botten + sidor med smör.
  3. Gör botten: krossa kakorna till ett smul. Smält smöret och blanda med smulet. Tryck ut i den förberedda formen, både botten och upp på sidorna. Förgrädda i 10 minuter, ta ut.
  4. Gör fyllningen: mixa ihop cream cheese, kvarg, ägg, äggvita och citron. Tillsätt proteinpulver och mixa igen. Smält chokladen försiktigt och vänd ner även den i smeten, mixa en sista gång.
  5. Häll över smeten i en bunke och vänd ner rabarberkompotten (allt eller lite mindre, jag använde ungefär 3/4 av kompotten). Rör försiktigt, det ska inte blandas utan kompotten ska bara ”spridas ut” lite.
  6. Häll fyllningen över den förgräddade botten och grädda i 20 minuter. Stäng av ugnen men låt cheesecaken vara kvar i ugnen medan den svalnar. Ställ sedan in i kylen över natten.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar