Okategoriserade

S to the Å to the S

Vissa måste ha något grönt vid sidan. Andra måste ha något sött efter. Några önskar ha saker uppdelade på tallriken. En del kan bara äta om de får dricka mjölk till.

Själv – så måste jag ha sås. Massa krämig, len och god sås ska det va! Det var faktiskt det första min pojkvän kommenterade när jag lagade mat till oss första gången; ”okej bra, du tar mycket sås”. Hade han smakat min guacamole förr hade han inte frågat varför jag lassat på ett sådant berg av grön gegga på min tallrik 😉 den är banne mig god alltså! (och nu är ju också han frälst, blir att ta fram storskålen när vi ska ha guacamole-middag nu för tiden)

Men allvarligt. Det finns människor som inte fattat grejen med sås. Jag har väl inte riktigt fattat grejen med dessa människor, skulle man då kunna säga. Sås är ofta pricken över i, måltidens höjdpunkt och fullkomligt avgörande för det slutgiltiga betyget. Jag kan inte komma på en enda rätt som inte blir godare med sås…

Några favoriter hos oss är tsatsiki med mycket gurka och ännu mer vitlök, guacamole som sagt, och till tonfiskbiffar körde vi sist på en syrlig men uppfriskande citronsås.

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  SuperSHEro
  16 mars, 2012 at 23:07

  Sås är bäst! Älskar också sås och dipper. Mycket ska det va. Så mycket så man nästan skäms! 😉

  • Svara
   roethlisberger
   17 mars, 2012 at 00:06

   haha precis, jag kör en asbra 50/50-taktik, dvs hälften ”annat” och hälften sås – funkar kalas! 😉

 • Svara
  anna
  17 mars, 2012 at 09:26

  Min favorit är svampsås 🙂
  Jag undrar om du brukar svara på kommentarer. Jag skrev nämligen en under din Kategori Historia och en under din viktresa. Undrar om du inte sett dessa ?

  • Svara
   roethlisberger
   17 mars, 2012 at 10:20

   svampsås är guld 😀 jodå jag svarar, och jag såg dina kommentarer (inatt dock, småtrött) och ville svara ordentligt – inte bara snabbt ”för att ha svarat”. Så jag lovar, jag ska svara 🙂

 • Svara
  Emma
  17 mars, 2012 at 16:22

  Åh, ja sås är grymt! Men har konstigt nog blivit en sån där person som klarar mig utan sås nu för tiden. Vet inte vad som har hänt… :-S Haha. Nåt som satte sig i huvudet under förra årets diet tyvärr tror jag. För som du säger, sås kan verkligen förgylla en måltid 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   17 mars, 2012 at 19:51

   haha jag förstår, synd på ett sätt! Men man klarar sig väl… VÄL 😉 det finns faktiskt saker också jag kan äta utan sås, men helst gör jag någon god röra hihi 😀

 • Svara
  Elin
  18 mars, 2012 at 00:26

  Ingen mat utan sås!!! Heja!

  • Svara
   roethlisberger
   18 mars, 2012 at 10:03

   word!

Lämna ett svar