Inspiration och pepp Kost Tankar om ting Vardagsuppdatering

första dagen på LPT steg 1

Herrejöses. Jag är helt slut i skallen.

Allting är rätt jobbigt just nu. Egentligen, vill jag lägga ner. Strunta i det här och bara försvinna bort, gömma mig någonstans. Men jag skulle förmodligen hata mig själv för evigt om jag gav upp nu. Så jag biter mig i läppen för att inte böla konstant, skiter i att alla kursare lär tycka jag är konstig eftersom jag inte säger ett ord på hela dagarna (jag som alltid pratar mest av alla, hela tiden, oavsett mående. Antar att jag inte mått såhär förut). Om 8 dagar får jag åka hem och då kan jag, om jag fortfarande vill, lägga mig i sängen och göra ingenting ett tag. Men tills dess tänker jag plugga, skaffa mig alla verktyg och all kunskap som behövs för att bli en fantastiskt PT. En PT som bryr sig om sina klienter på ett personligt plan, som har förståelse och kunskap för hur kroppen fungerar, men också väger in varje individs psykiska och mentala historia och mående. För det är vad som är viktigt för mig, att alla förstår att bara för att något länge (eller kanske ”alltid”) varit jobbigt och svårt, så är det inte omöjligt att förändra och förbättra. Varken den fysiska eller mentala hälsan är bortom räddning, någonsin. Men ibland behöver man lägga lite av jobbet på någon annan, ibland behöver man någon annan som bara dirigerar en, ibland behöver man stränga pekpinnar och kunniga ord från någon utomstående. Och, det är den människan jag vill vara. Hemskt gärna. Jag vill vara den där människan jag fått klara mig utan, men så himla gärna velat ha vid min sida. Inte för att låta klyschig, men för mig är det här mer än ett yrke, mer än ett jobb, mer än något som betalar mina räkningar – jag vill faktiskt mest av allt vara den som hjälper de där som befinner sig i situationer likt min egen för några år sedan. Eller bara några månader sedan.Gårdagens kvällis blev kesokvarg utblandat med en sked jordnötssmör, toppat med gojibär, torkade granatäpplen och riven kokos. Fruktansvärt gott. Idag blev det currykryddad tonfiskröra med rödlök och squash när jag kom hem från skolan vid 8, och på hemvägen fick jag även med mig lite nytt gottgott; kokosflakes, vaniljpulver och två påsar chokladdoppade goji– och incabär från Renée Voltaire. Blir finfint lördagsgottis här med andra ord! 🙂

Du kanske gillar

13 Kommentarer

 • Svara
  Josie
  5 maj, 2012 at 21:31

  Girl! Kan meddela att du inte är den enda med ångest på kursen! Tycker verkligen detta är bland det roligaste som finns, ändå har jag ångest. Dessutom får jag alltid Sthlm-ångest när jag är här så den här veckan blir det ångest på ångest liksom… Tror ändå att det blir bra 🙂

 • Svara
  victoria
  5 maj, 2012 at 22:16

  Men heeej, Fanny!! Kul att hitta dig här 😉 Såg bara rubriken i sido”panelen” & tänkte direkt att det kanske var du eller någon anna jag träffade på preparandhelgen!! Förstår att det var mycket att ta in, men tänk vad mycket du/ni kommer läraer nu – ååh, är lite avis för jag vill också NU.. men till hösten blri det förhoppningsvis! Kika gärna in på min blogg, så kan vi ju hålla kontakten via bloggarna, för om jag kanske glömde säga det så tyckte jag det var supertrevligt att lära känna dig 🙂 Kram Victoria

 • Svara
  victoria
  5 maj, 2012 at 22:20

  PS. Vilken fin header (tycker du är otroligt vacker, från en tjej till en annan såhär hihi ^^) & vad bra du skriver – du satte ord på många av mina tankar också.. och jag förstår att du nästan känner för att bara ge upp, för lite så kände jag till&med på preparandhelgen för sån blir jag när det är supermycket info på en & samma gång.. men kämpa på nu!! 🙂 Gud vad gott allt på bilderna såg ut också, shit vad kul att jag hittade din blogg! 😀

  • Svara
   roethlisberger
   8 maj, 2012 at 19:39

   fick du svaret jag försökte skriva i din logg?? Kanske har du fått det typ tio gånger för jag tryckte skicka ungefär så många gånger… 😉 men såg det aldrig publiceras…. hur som, om du inte fått nåt, så kanske du ser det här, så skriver det här också;
   Åh HEJ Victoria!! Vad roligt att du hittade till min blogg här på shapemeup! 😀
   Ska du gå utbildningen i september?? Det tycker jag, för det ska jag! Började som sagt nu, men pga personliga skäl och omständigheter + okänd magsjukdom (som håller på att utredas nu) fick jag skjuta upp det hela.. men helgen övertygade mig DEFINITIVT om att det är denna utbildning som gäller, lärde mig massa och elva timmar om dagen (…) gick förvånansvärt snabbt och var riktigt kul.
   Vore jätteroligt om vi gick tillsammans i September, tyckte du verkade som en väldigt trevlig och söt tjej 🙂 kanske, nu när man är ute i god tid, skulle vi kunna hitta någonstans att bo tillsammans då? Låna något litet i stan? För var det något jag noterade nu i helgen, så var det att när man är klar i skolan (19…) så ska man hem, äta, vila, gå igenom dagens undervisning. Inte plugga (det betonade de i skolan också) och inte lockas att göra annat. Om vi bodde tillsammans skulle vi liksom ”förstå varandra” och inte som jag hade det nu, bli lockad att se film, gå promenad, fika osvosv med kusinen som jag bodde hos.. 😉 hehe. Tänk på det, vore väldigt trevligt om inte annat 🙂
   Kram så länge, vi får hålla kontakten hur det än blir i höst, tycker jag! 🙂

 • Svara
  nicole
  7 maj, 2012 at 10:47

  Gosh! Nu vill jag bara plugga PT ännu mer! Haha trots trolig ångest och allt! Pepp till dig tjejen – du kommer bli grym 🙂

 • Svara
  Anonym
  7 maj, 2012 at 11:37

  Hej Fanny!
  Förstår att ditt förhållande med pojken gått i krash men varför? Du eller hans beslut?
  Börja bara inte fippla med maten- för lite sådant och för mycket träning nu när du verkar så nere…
  Jag tror på dig iaf
  kram

  • Svara
   roethlisberger
   8 maj, 2012 at 14:47

   Hejhej 🙂
   ja det stämmer, och det var hans beslut.
   Nej det är inget jag tänker på, jag har aldrig slutat äta pga känslor sådär. Men mitt psykiska mående påverkar min ork att anstränga min fysiskt, så träningen tar stryk av mitt mentala tillstånd just nu, så blir det ju såklart..
   Tack, och kram!

 • Svara
  Emma
  8 maj, 2012 at 11:01

  Med dem orden, även om du har det tufft just nu, tror jag att du kommer bli en grym PT. Kämpa på, så kommer du att gå starkare ur det här ska du se. Kram på dig!

  • Svara
   roethlisberger
   8 maj, 2012 at 19:41

   TACK, värmer att höra! När jag är klar, när jag orkat mig igenom det hela (som ändå är en ”jobbig” process för mig, då det varit så himla mycket om kropp/ät/mentalt osv de senaste åren av mitt liv… att LÄRA sig ”sanningen” nu var väldigt mycket mer påfrestande än vad jag trodde det skulle bli!) så kommer jag vara en grymt stark Fanny, redo att hjälpa och peppa så många :)) det är mitt mål!

 • Svara
  Emma
  8 maj, 2012 at 20:51

  Åh, det låter jättekul. Jag träffar dig väldigt gärna:-) har fullt upp just nu med uppsatsen, men den ska förhoppningsvis vara klar den 25 maj, så efter det så 🙂
  Skickar dig ett mail.

 • Svara
  Hans Hellberg
  29 juni, 2012 at 10:33

  Hoho… hur går det med studierna? Har du börjat tenta av allt, kanske har vi rent av setts på PT-school då jag är där lite då och då?

  Hepp!

  • Svara
   roethlisberger
   29 juni, 2012 at 19:32

   blev tvungen att avbryta första steget där i maj, av personliga skäl, men kommer börja i september igen. För att denna gången bli helt klar 😉 tror inte vi setts, men det gör vi kanske i september då? 🙂

 • Svara
  Emma
  30 juni, 2012 at 03:13

  Vilka kloka ord från dig! Jag har precis samma drömmar och längtar så in i bomben tills min utbildning startar i augusti 🙂 tänk att få hjälpa människor till ett friskare och sundare liv på ett personligt plan. Att se personer växa i sig själva och få dem att klara saker de inte trodde att de skulle klara måste vara otroligt givande! Såg att du kände Victoria Warg också, det gör jag med 🙂

Lämna ett svar