Resan Träning Vardagsuppdatering

ryggtavlor, omladdning och lite svammel

Det finns ju ett par delar av kroppen man sällan ser på sig själv. Eller ja, de flesta är väl egentligen sådana. Ibland tänker jag på det där med att den enda människan i hela världen vars ansikte jag aldrig kan se på riktigt är mitt eget. Hur många bilder och speglar som än visar mig hur jag ser ut, så vet jag ju egentligen inte hur jag ser ut..

Fast nu var det inte det jag skulle skriva om. Mitt ansikte och mysteriet om hur jag verkligen ser ut i nyllet, alltså. Utan det där med kroppsdelar, och då syftar jag på former, definition och muskulatur. Idag fick jag mig en glad överraskning när jag såg på bild hur min rygg minsann ”biffat till sig”. No wonder att BH-arna känns lite tightare än tidigare och att mina klänningar som för övrigt sitter som vanligt knappt räcker runt överkroppen. De senaste veckorna har varit grymma träningsmässigt – och kosten likaså – och jag tycker mig verkligen se skillnaden i spegeln från dag till dag – så härligt! Jag har också insett hur stor skillnad en träningskompis kan göra, då vi verkligen pushar varandra sista sista. Det är nämligen den där sista repetitionen som gör skillnaden, den där lilla touchen av min väns pekfinger under vikten som gör att jag orkar lite lite till och därmed bryter ner muskeln helt. Jag har en tendens att börja fnittra när jag når den punkten, vilket inte bara är en energiboost i sig, utan ett rätt behagligt sätt att bli trött på 😉 efter dessa grymma pass med fullständig muskelnedbrytning är jag givetvis noga med att ladda om och fylla kroppen med mat och näring, vilket ju är precis lika viktigt som träningen i sig – ät ordentligt mina vänner!

Du kanske gillar

20 Kommentarer

 • Svara
  Elin
  16 juli, 2012 at 08:29

  Jäklar va snyggt! Bra jobbat 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   17 juli, 2012 at 09:21

   tack! 😀

 • Svara
  Elin
  16 juli, 2012 at 08:29

  Jäklar va snyggt! Bra jobbat 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   17 juli, 2012 at 09:21

   tack! 😀

 • Svara
  Sofia
  16 juli, 2012 at 10:07

  Wow, sjuk rygg! Får man fråga vad du brukar köra för övningar för just ryggen? Har själv svårt att hitta övningar som känns bra. Är osäker på marklyft då jag är rädd för att göra fel och orsaka mer skada än nytta.

  Tacksam för svar! Gillar verkligen din blogg!
  Kram

  • Svara
   roethlisberger
   17 juli, 2012 at 09:26

   Jag var också smånojig med marklyften, men tillslut frågade jag bara snubbarna på gymmet och fick bra hjälp och råd 😉 så fråga någon du vet kan att visa dig! Annars kör jag olika latsdrag, olika chins, plankor, rodd.. viktigt att komma ihåg är att även om ryggen är fantastisk och väldigt stark, så är den skör och tämligen lättskadad, så bra att du är noga med att göra rätt från börja! Kram och kul att du gillar bloggen!

 • Svara
  Sofia
  16 juli, 2012 at 10:07

  Wow, sjuk rygg! Får man fråga vad du brukar köra för övningar för just ryggen? Har själv svårt att hitta övningar som känns bra. Är osäker på marklyft då jag är rädd för att göra fel och orsaka mer skada än nytta.

  Tacksam för svar! Gillar verkligen din blogg!
  Kram

  • Svara
   roethlisberger
   17 juli, 2012 at 09:26

   Jag var också smånojig med marklyften, men tillslut frågade jag bara snubbarna på gymmet och fick bra hjälp och råd 😉 så fråga någon du vet kan att visa dig! Annars kör jag olika latsdrag, olika chins, plankor, rodd.. viktigt att komma ihåg är att även om ryggen är fantastisk och väldigt stark, så är den skör och tämligen lättskadad, så bra att du är noga med att göra rätt från börja! Kram och kul att du gillar bloggen!

 • Svara
  mb
  16 juli, 2012 at 12:20

  jag är lite osäker på just det där med vila. hur ofta ska man vila? hur många dagar i rad ”får” man träna? är det ok att träna två gånger på en dag osv?
  just nu tränar jag 2-3 dagar och vilar 1, men ibland känner man ju för att köra hårt i 5 dagar och vila 2, men förlorar man något på det eller spelar det liksom ingen roll när man tar vilan sålänge man gör det + äter efter varje träning?

  • Svara
   roethlisberger
   17 juli, 2012 at 09:34

   det är väldigt många olika faktorer som spelar in när det gäller vila och huruvida den behövs och när. Ibland tränar jag två gånger på en dag, om jag känner mig kry, stark och fräsch och då blir det två skilda muskelgrupper (tex ben förmiddag och axlar eftermiddag). Den här veckan har jag vilat fler dagar ”än vanligt”, detta för att jag helt enkelt känt att jag behövt det. Min kropp har fått sig ett par riktiga mördarpass och skrek efter lite tid att återhämta sig. 2-3 dagar följt av vila 1 dag låter väldigt bra, men är du fräsch och frisk och känner för 4 dagar en vecka så why not? Det viktiga är att lyssna på kroppen och inte fastna i ”men jag SKULLE träna detta idag..” utan behöver du vila – VILA !!! Samma sak åt andra hållet, måste kroppen vila 2 dagar, låt den göra det! 🙂 och äta ska du göra oavsett träning.. även under vilodagar, ät så du orkar träna bättre kommande dagar! 🙂

 • Svara
  mb
  16 juli, 2012 at 12:20

  jag är lite osäker på just det där med vila. hur ofta ska man vila? hur många dagar i rad ”får” man träna? är det ok att träna två gånger på en dag osv?
  just nu tränar jag 2-3 dagar och vilar 1, men ibland känner man ju för att köra hårt i 5 dagar och vila 2, men förlorar man något på det eller spelar det liksom ingen roll när man tar vilan sålänge man gör det + äter efter varje träning?

  • Svara
   roethlisberger
   17 juli, 2012 at 09:34

   det är väldigt många olika faktorer som spelar in när det gäller vila och huruvida den behövs och när. Ibland tränar jag två gånger på en dag, om jag känner mig kry, stark och fräsch och då blir det två skilda muskelgrupper (tex ben förmiddag och axlar eftermiddag). Den här veckan har jag vilat fler dagar ”än vanligt”, detta för att jag helt enkelt känt att jag behövt det. Min kropp har fått sig ett par riktiga mördarpass och skrek efter lite tid att återhämta sig. 2-3 dagar följt av vila 1 dag låter väldigt bra, men är du fräsch och frisk och känner för 4 dagar en vecka så why not? Det viktiga är att lyssna på kroppen och inte fastna i ”men jag SKULLE träna detta idag..” utan behöver du vila – VILA !!! Samma sak åt andra hållet, måste kroppen vila 2 dagar, låt den göra det! 🙂 och äta ska du göra oavsett träning.. även under vilodagar, ät så du orkar träna bättre kommande dagar! 🙂

 • Svara
  Kenneth
  16 juli, 2012 at 16:44

  Du har en helt fantastisk rygg!

  • Svara
   roethlisberger
   17 juli, 2012 at 09:20

   tack så mycket!!

 • Svara
  Kenneth
  16 juli, 2012 at 16:44

  Du har en helt fantastisk rygg!

  • Svara
   roethlisberger
   17 juli, 2012 at 09:20

   tack så mycket!!

 • Svara
  fitnessftw
  16 juli, 2012 at 20:19

  Snyggt jobbat! Rygg är min absoluta favo-grupp att köra, kanske för att den är så himla stark?

  • Svara
   roethlisberger
   17 juli, 2012 at 09:20

   ja men visst är det roligt 😀 haha kanske mycket därför ja, och extra roligt när man kommer åt alla de där småmusklerna och känner hur ”allt hänger ihop”

 • Svara
  fitnessftw
  16 juli, 2012 at 20:19

  Snyggt jobbat! Rygg är min absoluta favo-grupp att köra, kanske för att den är så himla stark?

  • Svara
   roethlisberger
   17 juli, 2012 at 09:20

   ja men visst är det roligt 😀 haha kanske mycket därför ja, och extra roligt när man kommer åt alla de där småmusklerna och känner hur ”allt hänger ihop”

Lämna ett svar