BARS & RUTOR Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept

Protein-boostade granola bars i två smaker

Igår fick jag flippen och köpte tre burkar proteinpulver. Inte att dricka, det gör jag sällan, utan för att kunna proteinboosta mina bakverk! Inte alla dock, fasa icke, ni som inte äger något prottepulver 🙂 det blev i alla fall NO’s Double Rich Chocolate (favvo sedan tidigare) och Cookies and Cream, och så SELF’s Cafelatte. Sistnämnda lär jag dricka på språng, är tanken, och de andra två ska få smaksätta diverse godsaker 🙂

Eftersom jag fr o m lördag har långa dagar i Stockholm igen och kommer äta dagens flesta mål hemifrån, vill jag alltid ha ett enkelt mellanmål nära till hands. Närmare bestämt i väskan. Därför har jag idag gjort två sorters Granola Bars, och då boostat dem med lite extra protein. De är fyllda av de finaste kolisar (havre och banan), får härlig sötma och seghet från torkad frukt, innehåller bra fetter från nötsmör, och tuggmotståndet står nötter, frön och kokosflingor för. Lite proteinpulver på det och ni förstår varför jag mer än gärna mumsar på dessa, score!

Basen för 12 bars:
 • 2 bananer
 • 10 urkärnade dadlar
 • 2 msk nötsmör (jag använde jordnötssmör)
Mixa ovanstående till en jämn smet. Man kan nu ha i lite vad skafferiet har att erbjuda, men jag gjorde som sagt två varianter, så jag fördelade smeten i två bunkar och i den ena tillsatte jag;
Choklad/hasselnöt/goji-bars
 • 1/2 dl hackade hasselnötter
 • 1/2 dl havregryn
 • 1/4 dl melonkärnor
 • 1/4 dl kokosflingor
 • 1/4 dl gojibär
 • 1 msk chiafrön
 • 20 g proteinpulver med chokladsmak
 • 1 msk kakao
I den andra bunken blev det;
Cookies & cream-bars
 • 1/2 dl mandelflarn
 • 1/2 dl havregryn
 • 1/4 dl melonkärnor
 • 1/4 dl kokosflingor
 • 1/4 dl mullbär
 • 5 torkade, hackade aprikoser
 • 1 msk chiafrön
 • 20 g proteinpulver, Cookies and Cream
Rör ner valfri blandning av nötter, frön, torkad frukt – ta vad du har och tycker om! Kanske ris- eller quinoapuffar, hackad choklad eller färska bär? Bre ut på en bakplåtspappersklädd plått och grädda i 15-25 minuter (beroende på ugn, håll koll bara) i 175 grader. Ta ut, låt svalna och skär i bitar.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Annie - Live it, Love it
  29 augusti, 2012 at 18:51

  Brukar göra något liknande – perfekt att ha med i väskan i farten 🙂

 • Svara
  Lina
  29 augusti, 2012 at 20:33

  Hej! Jag undrar om du skulle kunna beräkna dessa fina mellanmål och goda nyttiga och alldeles underbara desserter osv du gör? I kcal beräkning och vad dem mest innehåller utav kolhydrater, protein,fett… Skulle uppskattas och vara pricken över i:et!!

Lämna ett svar