Före - efter Inspiration och pepp Resan Tankar om ting Vardagsuppdatering

att tillåta sig vara stolt

Ibland får jag en chock när jag kollar mig i spegeln.

De senaste åren har jag vägt allt mellan 40 och 90 kilo. Jag har varit benig och undernärd, för att några år senare vara tjock och svag. Jag har varit inlåst på sjukhus på grund av min rädsla för ätande, min rädsla för livet. Jag har varit instängd i mitt rum på grund av min rädsla för verkligheten, min rädsla för att leva.

Så ibland ser jag mig själv, och känner inte igen tjejen som tittar tillbaka. Det är inte den klena, rädda 14-åringen med utstickande nyckelben och ihåliga kinder. Inte heller är det den överviktiga, livströtta 18-åringen med uppsvällt ansikte och rödgråtna ögon. Det är plötsligt en väldigt levande, frisk 20-åring med stark vilja och välmående kropp. Inga vassa kanter, inga valkar runt magen, inga tomma ögon och ingen tillbakadragen personlighet.

Det är svårt. Att veta vem man är och vart man är på väg. Men man behöver inte riktigt veta, man behöver inte kunna sätta fingret på vart man är på väg eller hur man ska bära sig åt. Jag vet en sak, och det är hur jag vill må. Jag vill må bra. Jag vill vara glad, lugn och lycklig. Och det blir jag av att träna, av att laga mat, av att skriva, av att skratta, av att älska.

Så tjejen som ser mig i ögonen, tjejen som jag ibland glömmer faktiskt är jag, fokuserar på att göra just dessa saker. För när jag mår bra, kan jag bidra med så mycket mer. När jag mår bra, kan jag vara den vän, dotter, syster och medmänniska jag vill vara. Och jag är stolt. Man kan inte säga det för många gånger, man måste våga -och tillåta sig- att vara stolt. För det är inte förrän jag älskar mig själv, inifrån och ut, som jag kan låta andra göra det. Det är inte förrän jag inser mitt hårda slit och känner mig värd belöningen, som andra unnar mig den. Tjejen i spegeln är grym, och jag är fruktansvärt stolt över att vara just precis hon!

Du kanske gillar

20 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  13 september, 2012 at 09:44

  Du är en grym förebild!!! Keep going!

 • Svara
  Johanna
  13 september, 2012 at 09:44

  Du är en grym förebild!!! Keep going!

 • Svara
  Victoria
  13 september, 2012 at 11:24

  Woho, go YOU! 🙂

 • Svara
  Victoria
  13 september, 2012 at 11:24

  Woho, go YOU! 🙂

 • Svara
  Linnea
  13 september, 2012 at 11:34

  Sjukt bra skrivet!! Verkligen inspererande! 🙂
  Bra jobbat!

 • Svara
  Linnea
  13 september, 2012 at 11:34

  Sjukt bra skrivet!! Verkligen inspererande! 🙂
  Bra jobbat!

 • Svara
  Petra - Jag & mitt liv med barn, LCHF och träning
  13 september, 2012 at 15:17

  Så bra skrivet! Alla borde titta sig i spegeln varje dag och säga/tänka samma sak.
  Ha en bra dag!

 • Svara
  Petra - Jag & mitt liv med barn, LCHF och träning
  13 september, 2012 at 15:17

  Så bra skrivet! Alla borde titta sig i spegeln varje dag och säga/tänka samma sak.
  Ha en bra dag!

 • Svara
  Janne P
  14 september, 2012 at 07:38

  Ett inlägg som berör!!
  Bra skrivet och starkt jobbat.
  Var stark och stolt!
  🙂

 • Svara
  Janne P
  14 september, 2012 at 07:38

  Ett inlägg som berör!!
  Bra skrivet och starkt jobbat.
  Var stark och stolt!
  🙂

 • Svara
  Anonym
  14 september, 2012 at 08:17

  Hej !
  Jag tycker du är grym som tagit dig så långt som du har. Jag är en tjej som är i ungefär samma situation som du var, jag är i en ätstörning och har åkt in och ut på olika behandlingshem sen tidiga tonåren (jag är 19) idag. Jag undrar lite hur du gick till väga. Jag har alltid (tidigare) varit väldigt sportintresserad och jag tycker det är väldigt spännande med hälsokost dock blir folk så väldigt uppmärksamma så fort jag testar att laga ”nyttiga” grejer eftersom det inte står att jag ska äta sånt i mitt ”dagliga matintagsschema”. Så min fråga/mina frågor är: hur gick du till väga? Var du över eller underviktig när du började träna ? Eller blev det bara en stil som du mer i h mer levde dig in i? Hur gör du för att varje dag peppa dig själv och inte falla tillbaka i dåliga mönster?
  Tack för svar

 • Svara
  Anonym
  14 september, 2012 at 08:17

  Hej !
  Jag tycker du är grym som tagit dig så långt som du har. Jag är en tjej som är i ungefär samma situation som du var, jag är i en ätstörning och har åkt in och ut på olika behandlingshem sen tidiga tonåren (jag är 19) idag. Jag undrar lite hur du gick till väga. Jag har alltid (tidigare) varit väldigt sportintresserad och jag tycker det är väldigt spännande med hälsokost dock blir folk så väldigt uppmärksamma så fort jag testar att laga ”nyttiga” grejer eftersom det inte står att jag ska äta sånt i mitt ”dagliga matintagsschema”. Så min fråga/mina frågor är: hur gick du till väga? Var du över eller underviktig när du började träna ? Eller blev det bara en stil som du mer i h mer levde dig in i? Hur gör du för att varje dag peppa dig själv och inte falla tillbaka i dåliga mönster?
  Tack för svar

 • Svara
  isabell
  14 september, 2012 at 17:49

  du har all rätt att vara stolt över dig – JAG ÄR DET MED! du är fantastisk och fantastiskt stark. så många gånger jag oroat mig över dig, men aldrig, aldrig tvivlat. du är stark och så jävla cool. GO YOU! jag saknarej!

 • Svara
  isabell
  14 september, 2012 at 17:49

  du har all rätt att vara stolt över dig – JAG ÄR DET MED! du är fantastisk och fantastiskt stark. så många gånger jag oroat mig över dig, men aldrig, aldrig tvivlat. du är stark och så jävla cool. GO YOU! jag saknarej!

 • Svara
  elin
  19 september, 2012 at 14:52

  underbart inlägg!

 • Svara
  elin
  19 september, 2012 at 14:52

  underbart inlägg!

 • Svara
  Sandra
  19 november, 2012 at 11:27

  Hej fan vilken bra blogg du har, första gången jag kikar in här 😀

  • Svara
   roethlisberger
   19 november, 2012 at 13:55

   välkommen då! 😀 hoppas du kikar in igen 😉

 • Svara
  Sandra
  19 november, 2012 at 11:27

  Hej fan vilken bra blogg du har, första gången jag kikar in här 😀

  • Svara
   roethlisberger
   19 november, 2012 at 13:55

   välkommen då! 😀 hoppas du kikar in igen 😉

Lämna ett svar