Inspiration och pepp Tankar om ting Vardagsuppdatering

en tisdagstanke

Värt en tanke;

man kan sätta sig i en bil mitt i natten, slå på helljuset och påbörja en bilresa på 100 mil. Man tänker aldrig på OM man kommer fram eller HUR man ska köra för att komma dit. Man ser de kommande metrarna och kör först dem, när de är passerade ser man ytterligare en kort sträcka och fortsätter. Följer man bara den upplysta sträckan man har framför sig så kommer man fram. Man ser aldrig hela vägen, hur den svänger och var groparna befinner sig. Men det gör inget, för hela tiden lyser bilens strålkastare upp de närmsta metrarna och det är allt som behövs.

Det är samma sak med livet och de mål vi sätter upp. Vi måste inte kunna se vägen, och hur vi ska ta oss i mål, i detalj. Det enda vi behöver veta, när vi en mörk natt sätter oss i bilen, är vart vi vill – vart vi ska. Så slår vi på helljuset, ser de närmsta metrarna, och tar oss först dit. Under den färden kommer ljuset flyttas fram och vi ser plötsligt nästa del av resan.

Så enkelt är det. Om vi bara har ett tydligt mål, tillåter oss att känna oss värda allt det fina vi vill ha, tror på att vi kommer komma dit – ja då blir det så. Oavsett hur lång vägen är och hur mörkt det är utanför rutan. Det räcker att se de närmsta metrarna.

Som sagt, värt en tanke.

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  jennie
  18 september, 2012 at 15:15

  jag blir mållös av dig kvinna, ville bara säga att jag tycker att du gör det något så otroligt bra! Har läst din blogg sen flera år tillbaka ( din förra blogg då) och det är så kul att läsa att du har kommit en så enormt lång väg! En stark förebild är vad du är!

 • Svara
  Anonym
  18 september, 2012 at 15:54

  Sån underbar tanke! Stämmer precis in på ett kinesiskt ordspråk som jag ofta försöker påminna mig själv om –
  ”Om du går så långt du kan se kommer du därifrån se tillräckligt för att gå ännu längre”
  Kärlek till dig!

 • Svara
  Lina
  19 september, 2012 at 07:03

  Så himla bra skrivet! Du är så klok och inspirerande 🙂

Lämna ett svar