Inspiration och pepp Tankar om ting Vardagsuppdatering

det är skillnad på personlig och privat

Ibland känns det nästan som om folk anser att har man en blogg, ja då medföljer någon slags plikt att fullständigt blotta sitt privatliv.

Det tycker inte jag. Däremot tycker jag att en blogg blir väldigt mycket roligare och mer tilltalande om personen som skriver är personlig. Men som en fin vän sa till mig härom dagen när vi pratade om detta – det är skillnad på att vara personlig och privat.

Jag hoppas jag förmedlar mina ord och åsikter med en stor dos personlighet, att ni på något vis får en känsla för vem Fanny är. För jag tror jag har rätt mycket personlighet, jag har i alla fall en himla massa åsikter, tankar och funderingar. I den här bloggen vill jag fokusera på det som ligger mig varmt om hjärtat – balansen mellan psykisk och fysisk hälsa. Det är vad mitt liv handlar om; att må bra. Om jag ska kunna förmedla det jag önskar måste jag vara personlig, och jag måste vara ärlig. Jag måste vara mig själv och det är jag så gärna, för äntligen äntligen har jag insett att den jag är, är en himla bra människa. Det är den viktigaste insikten som man måste komma till för att må bra, fullt ut. Jag kanske inte är där ännu, men för varje dag kommer jag närmare, och i samma takt blir jag starkare. Det är vad denna blogg handlar om, och därför har jag valt att skriva den. Därför har jag valt att visa min personlighet, att skriva om mina tankar och värderingar.

Men mitt privatliv är fortfarande privat. Det finns massor av människor i mitt liv som har stor påverkan på mig och mitt mående, självklart. Men det finns ingen orsak för mig att nämna dem vid namn. Självklart -om det är relevant- så kommer allt som påverkar mitt mående, i en eller annan form skrivas om här. Men jag som bloggare har liksom ingen rätt att ”hänga ut” ofrivilliga. På samma sätt är det ingen rätt ni läsare har, att begära det. Jag hoppas vi kan vara överens om den respekten.

Med det sagt vill jag också tillägga att jag verkligen uppskattar allt ni gör. Att ni klickar er in här, skriver fina och värmande kommentarer, gillar mina recept och mina fotografier. Det ger mig otroligt mycket att känna den uppskattningen, verkligen! Tack tack och åter tack.

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Ellinor
  9 oktober, 2012 at 08:11

  Det är en svår balansgång det där mellan att vara personlig men samtidigt inte privat och jag tror att gränsdragningen skiljer sig från person till person. Dock tycker jag att det är viktigt att skilja på en ”bloggperson” och en verklig person. Visst, personen i bloggen är verklig men bara en liten del av den hela, riktiga personen. Detta verkar många läsare ofta glömma av och ha svårt att acceptera. Jag kan dessutom, som läsare, känna att jag kanske inte alltid VILL LÄSA om allt för privata saker.
  Hur som helst, det viktiga är att själv känna efter och dra sina egna gränser.
  Jag är fortfarande en relativt ny läsare här på din blogg men jag tilltalas av ditt sätt att skriva och det du skriver OM, vilket också gör att jag kommer tillbaka. I mina ögon sett har du alltså lyckats bra 😉
  Kram

  • Svara
   roethlisberger
   9 oktober, 2012 at 10:43

   Precis, det skiljer sig självklart från person till person! Jag tycker, precis som du, att vissa saker är liksom vare sig relevanta eller intressanta att läsa om, när det gäller privat/personligt. Om jag inte har något jag anser vara just relevant och intressant att skriva om någon dag, ja då blir det inget inlägg! Kul att du gillar bloggen 😀 välkommen åter 😉 Kram

 • Svara
  Lina
  10 oktober, 2012 at 07:20

  Det har du helt rätt i, bra skrivet! Klart du ska ha ditt privatliv! Jag upplever att du är en av de bloggare som hittat en balans. Du skriver om både med och motgångar och jag upplever att din blogg är väldigt personlig. Men på en alldeles lagom nivå. Det finns ju ingen anledning att gå in för mycket på det privata, alla människor behöver sin integritet. En del väljer att bara skriva om det ytliga och är aldrig perosnliga, vilket jag tycker brukar göra sånna bloggar väldigt ”platt” och tråkiga. Det gäller som sagt att hitta en balans och den tycker jag att du har i din blogg. Keep up with the good work! Du är en sann inspirationskälla 🙂

Lämna ett svar