JULRECEPT Kost Morgonstund PROTEINBAK Recept

saffrans-crunchy-müsli

Jag gillar crunchy-müsli. Vem gör inte? Men de man köper i affären brukar mest smaka havregryn och socker, vilket en del kanske gillar men även om jag är världens godis-råtta så tycker jag det blir lite för sött och rätt tråkigt, faktiskt.

Men vanlig müsli är ju ännu tråkigare, torrt och trist bara. Jag vill ha den där smulade kak-smaken och crunch:et. Så jag tänkte, kan man göra healthy kakor, borde det väl inte vara svårt att få till en healthy kak-müsli? Eftersom det nu börjar bli vinter dessutom, och jag börjar få vintermys-känslor, kryddade jag med saffran för lite extra julkänsla. Och om inte annat så piffar lite färg alltid till en grå, murrig höstmorgon!

 • 1 dl havregryn
 • 1/2 dl blandade puffar (quinoa och dinkel)
 • 1 msk linfrön
 • 1 dl hackade mandlar
 • 1 skopa proteinpulver
 • 1 äggvita
 • 2 msk dadelpuré
 • 1/2 dl mjölk
 • 1/2 g saffran
Sätt ugnen på 200 grader (gärna med grill-funktionen för extra knaprig yta).Blanda alla torra ingredienser. Rör ut saffranet i mjölken och blanda ner med det andra. ”Smula ut” hela härligheten på en plåt, rosta i ugnen i 5-10 minuter. Låt svalna, blanda med lite vad du vill, och njut. Jag toppade morgonens vaniljkesokvarg med denna müsli, hackade fikon, gojibär och riven kokos. Hur himla gott (och juligt!) som helst.

Du kanske gillar

20 Kommentarer

 • Svara
  Fanny
  12 oktober, 2012 at 20:41

  vilket underbart recept, precis som resten av dina recept, dessutom tar du så sjukt fina bilder och skriver väldigt kloka inlägg, en perfekt blogg helt enkelt! 🙂 Kan man byta ut proteinpulver mot något annat och hur mycket är en skopa? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   13 oktober, 2012 at 08:37

   TACK! Ja självklart, byt ut mot lite mjöl, äppelmos, kakao, carob… vad du vill! Det här var bara vad jag hade hemma och därför slängde ihop, det bästa med müsli är ju att man verkligen bara kan ta vad man har! 🙂

 • Svara
  Fanny
  12 oktober, 2012 at 20:41

  vilket underbart recept, precis som resten av dina recept, dessutom tar du så sjukt fina bilder och skriver väldigt kloka inlägg, en perfekt blogg helt enkelt! 🙂 Kan man byta ut proteinpulver mot något annat och hur mycket är en skopa? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   13 oktober, 2012 at 08:37

   TACK! Ja självklart, byt ut mot lite mjöl, äppelmos, kakao, carob… vad du vill! Det här var bara vad jag hade hemma och därför slängde ihop, det bästa med müsli är ju att man verkligen bara kan ta vad man har! 🙂

 • Svara
  elin ohre
  13 oktober, 2012 at 01:01

  åh så gott! god idé nu när det närmar sig julsmakstider!!

  • Svara
   roethlisberger
   13 oktober, 2012 at 08:36

   Ja det var verkligen gott, åt just en stor frukost toppad med denna gyllengula jul-peppande müsli 😉

 • Svara
  elin ohre
  13 oktober, 2012 at 01:01

  åh så gott! god idé nu när det närmar sig julsmakstider!!

  • Svara
   roethlisberger
   13 oktober, 2012 at 08:36

   Ja det var verkligen gott, åt just en stor frukost toppad med denna gyllengula jul-peppande müsli 😉

 • Svara
  sabina
  13 oktober, 2012 at 09:58

  lät ju hur gott som helst!
  Gör du din dadelpuré själv eller köper du den?
  Vart köper du den i så fall? =)

 • Svara
  sabina
  13 oktober, 2012 at 09:58

  lät ju hur gott som helst!
  Gör du din dadelpuré själv eller köper du den?
  Vart köper du den i så fall? =)

 • Svara
  Angelica
  13 oktober, 2012 at 10:24

  Guud så gott det låter! Jag har en fråga bara, vad för slags proteinpulver använder du? Jag har choklad tror du det funkar?

  Kram!

  • Svara
   roethlisberger
   13 oktober, 2012 at 12:32

   hm choklad lär kanske inte funka jättebra rent smakmässigt, men testa kan du ju 🙂 jag körde med vanilj till denna, vilket ju blev kalasbra! 🙂 går säkert bra m naturell också, tveksam till choklad dock :/
   kram!

 • Svara
  Angelica
  13 oktober, 2012 at 10:24

  Guud så gott det låter! Jag har en fråga bara, vad för slags proteinpulver använder du? Jag har choklad tror du det funkar?

  Kram!

  • Svara
   roethlisberger
   13 oktober, 2012 at 12:32

   hm choklad lär kanske inte funka jättebra rent smakmässigt, men testa kan du ju 🙂 jag körde med vanilj till denna, vilket ju blev kalasbra! 🙂 går säkert bra m naturell också, tveksam till choklad dock :/
   kram!

 • Svara
  Julia
  13 oktober, 2012 at 19:07

  Ser mumsigt ut 🙂 Är quinoa och dinkelpuffar glutenfria?

 • Svara
  Julia
  13 oktober, 2012 at 19:07

  Ser mumsigt ut 🙂 Är quinoa och dinkelpuffar glutenfria?

 • Svara
  Lova Molin
  14 oktober, 2012 at 00:53

  måste testas:D

 • Svara
  Lova Molin
  14 oktober, 2012 at 00:53

  måste testas:D

 • Svara
  Karolina
  15 oktober, 2012 at 19:31

  Du är så oerhört duktig… Jag imponeras, inspireras och tycker att du är helt outstanding! Läser din blogg dagligen, men kommenterar sällan. Men kände att NU måste jag bara skrika ut min förtjusning! WOW, är en sucker för saffran och så gott det vart med müslin. Jag har bakat både din äppelkaka och pepparkakscheesecake, och my oh my vad du är grym! Fortsätt jobba, du kommer gå långt fröken F.
  Och ja, din kokbok kommer införskaffas när den är i tryck! Heja dig!

 • Svara
  Karolina
  15 oktober, 2012 at 19:31

  Du är så oerhört duktig… Jag imponeras, inspireras och tycker att du är helt outstanding! Läser din blogg dagligen, men kommenterar sällan. Men kände att NU måste jag bara skrika ut min förtjusning! WOW, är en sucker för saffran och så gott det vart med müslin. Jag har bakat både din äppelkaka och pepparkakscheesecake, och my oh my vad du är grym! Fortsätt jobba, du kommer gå långt fröken F.
  Och ja, din kokbok kommer införskaffas när den är i tryck! Heja dig!

Lämna ett svar