Inspiration och pepp Kost Recept Vardagsuppdatering

från mig till er : tisdagspresent

Något jag ofta använder och skriver om är nötsmör. Så himla gott! Precis som det är med lite philadelphia på päronskivor (frukostfavvo), i kakor och bakverk, eller att röra ner i gröten. En annan nyfunnen favorit är att toppa våfflorna med vaniljgräddglass och jordnötssmör – yummie!

Det finns ju diverse olika nötsmör (framför allt jordnötssmör) i butik, men jag pratar alltså om de som innehåller enbart nötter – inte socker, tillsatser och så -om man har tur- någon enstaka liten vilsen nöt också. De med enbart nötter smakar dessutom mycket bättre, och finns med allt från mandel till hasselnötter, inte bara jordnötter.

Så, eftersom jag nu använder och tycker så mycket om nötsmör (och publicerar många recept som innehåller det) är det väl inte mer än rätt att jag ger er en liten tisdagspresent som ger er en fin rabatt på Kung Markattas produkter från Bodystore? Nä precis. Så det ni gör är att ange koden FANNYR när ni beställer, så får ni 10% rabatt, och kan alltså äta ännu mer nötsmör (enda logiska slutsatsen jag kan dra), WOHO 😀

Några av alla fina grejer man kan göra med Jordnötssmör:

Recept med andra nötsmör än jordnötssmör har jag också, men de är ännu inte publicerade.. hihi 😉 just i detta nu står en smet på köksbänken innehållandes cashewsmör, till exempel (japp, varit uppe sedan 05.13)…(don’t ask me why)Hasselnötssmör med lite kakao ger dig nutella, och mandelsmör smakar fullständigt ljuvligt att äta bara som det är med en stor sked.

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Ellinor
  23 oktober, 2012 at 09:03

  Jag gör alltid mitt eget nötsmör – snabbt, smidigt, enkelt och SUPERGOTT! Har testat flera olika varianter, allt från klassiskt jordnötssmör till cashew-, mandel-, pistage- och valnötssmör. De slår butiksburkarna med hästlängder 😉
  Kram

 • Svara
  Ellinor
  23 oktober, 2012 at 09:03

  Jag gör alltid mitt eget nötsmör – snabbt, smidigt, enkelt och SUPERGOTT! Har testat flera olika varianter, allt från klassiskt jordnötssmör till cashew-, mandel-, pistage- och valnötssmör. De slår butiksburkarna med hästlängder 😉
  Kram

 • Svara
  Annie - Live it, Love it
  23 oktober, 2012 at 09:19

  Dina recept är underbara 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   23 oktober, 2012 at 09:55

   Åh tack Annie! Kan bara säga detsamma, alla dina måltider är färgsprakande näringsbomber, blir alltid hungrig och sugen när jag ser dina bilder 😉

 • Svara
  Annie - Live it, Love it
  23 oktober, 2012 at 09:19

  Dina recept är underbara 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   23 oktober, 2012 at 09:55

   Åh tack Annie! Kan bara säga detsamma, alla dina måltider är färgsprakande näringsbomber, blir alltid hungrig och sugen när jag ser dina bilder 😉

Lämna ett svar