Efterrätt och gotte Kost Recept

Världens kanske godaste (och renaste!) Nutella

Mmmm nutella. Vem gillar inte denna tjocka, nötiga chokladkräm?

Man kan komma nutella-smaken på spåren bara man blandar hasselnötter och kakao. Men det blir liksom inte riktig nutella då, utan bara just hasselnötter och kakao. Om man däremot rostar nötterna, och tillsätter mer än bara kakao – ja då pratar vi the real thing! Jag råkade ha lite hasselnötter till övers i skåpet, och kände för lite donande i köket, vilket alltså resulterade i den perfekta, hälsosamma, nutellan!

  • 120 g hasselnötter
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 2 msk kakao
  • 1/2 dl socker (eller motsvarande mängd sötning)
  • 1 nypa salt
  • 1/2-1 dl silkestofu (eller mjölk, då lite mindre! Jag tog 50/50 av dem)

Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Lägg dem mellan två ark hushållspapper och ”skrubba” av skalet (det är inte hela världen om lite är kvar, men skalen blir rätt brända så för smakens skull – få bort så mycket som möjligt). När de svalnat, mixa dem till ett nötsmör. Det tar ett tag, och man får stoppa och pilla ner smulorna från kanterna flera gånger, men tillslut blir det smör! Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa tills slät konsistens (eller hur du nu önskar din nutella). Klart!Så himla god är denna nutella, jag tycker faktiskt den smakar bättre än köpe-varianten… kanske för att den är söt men inte sådär att man tror tänderna ska lossna 😉 passade perfekt att toppa gårdagens Brownies med!

Du kanske gillar

11 Kommentarer

  • Svara
    Stepup 2 Fitness
    26 oktober, 2012 at 19:29

    Den nutellan hade passat på mina brownies!
    Hittade hit från Sofy 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      26 oktober, 2012 at 19:59

      kul att du hittade hit! Kikat in hos dig med, med hjälp av Sofy 😉 Och ja, den var fantastiskt god på brownies, så prova det!

  • Svara
    emmaeline
    27 oktober, 2012 at 23:15

    Det där måste helt klart testas! Nutella är en stående favorit sedan barnsben, så det här receptet sparas på direkten 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      28 oktober, 2012 at 09:59

      ja testa, blev verkligen succé denna 😀 hoppas det smakar!

  • Svara
    Sandra
    29 oktober, 2012 at 11:13

    Hej har du några bra fototips när det gäller att fota inomhus? 😀

  • Svara
    Lina
    30 oktober, 2012 at 09:09

    Men åh va gott, måste testas! 🙂 Jättetrevlig blogg du har. Kul att hittat hit. 🙂

  • Svara
    Linn
    30 oktober, 2012 at 18:43

    Tror du att man kan använda typ 1/2 banan istället för sockret? Toppen blogg, får massor av inspiration! 😀

    • Svara
      roethlisberger
      30 oktober, 2012 at 18:50

      hm ja det lär ju gå, men man får ju räkna med banansmaken såklart 🙂 kör med dadelpuré annars, världens bästa naturliga sötning!

  • Svara
    Alexandra
    31 oktober, 2012 at 23:39

    Jag är så sjukt glad att jag hittade till din blogg! Har länge letat efter smarriga hälsosamma recept på desserter, men alltid stött på kakor och muffins som i princip smakar bark, eller….ingenting. Hittade din instagram av en slump och klickade mig vidare hit – kommer bli fler besök 😉 Länkade till dina inlägg om brownies&nutella på min blogg!

    Ha det bra! 🙂

  • Svara
    Maya
    23 februari, 2014 at 21:17

    Sååå himla god den blev!

    • Svara
      roethlisberger
      23 februari, 2014 at 21:30

      vad roligt att du gillar – det gör jag med 😉

Lämna ett svar till Stepup 2 Fitness Avbryt svar