Kost Tävling

TÄVLING – Fannys Adventskalender

Nedräkningen till jul har börjat! Och vad passar sig då bättre än en liten adventskalender? Varje advent, det vill säga varje söndag fram till jul, kommer jag lotta ut en liten julklapp till någon av er läsare. Så håll ögonen öppna och var med och tävla!Först ut är : en box med Mightybars Peanut Power (12 st)
Jag har provat x antal barer och mellanmålskakor av olika slag, och de flesta är ju absolut goda – tyvärr är inte alla lika bra för oss som man gärna skulle önska… När jag första gången provade dessa mighty barsen var jag skeptisk – de är inte täckta av mjölkchoklad, och har heller inte förskönats med färgmedel för att bli mer tilltalande för ögat. Men efter första tuggan var jag hooked! Goda, mättande och det verkligen känns att de är rena och fria från tillsatser.

Lite info:
Per bar (50 g) är innehållet:
Energi 927kj/219kcal
Protein 12 gram
kolhydrater 18,2 gram
Fett 10,3 gram

Innehåll: Jordnätter (33%), rårismalt, ärtproteinisolat, risprotein, cikoriaber, naturlig lönnsirap, kakaosmör, carob, grönt te-extrakt.

* passar utmärkt för veganer och är fria från gluten.
* gjorda på förstklassiga råvarorn och inehåller inte raffinerat socker.För att tävla, ska du göra följande:

  • gilla Bodystore.com på facebook
  • gå in på Bodystore’s hemsida och välj en produkt som du skulle använda i ett julbak
  • kommentera detta inlägg (med namn!) och skriv vad du skulle baka och med vad (länka gärna till produkten)
Vinnande blir den idé/det recept som har ”det lilla extra”. Denna vecka väljer jag nämligen vinnare, andra veckor kommer jag kanske att dra slumpmässiga vinnare, men just nu är jag nyfiken på era idéer! Tävlingen pågår till lördag 24.00, och på söndag (första advent) berättar jag vem som får en låda med kalasgoda Migthybars hemskickad till sig som en tidig julklapp!

Du kanske gillar

36 Kommentarer

  • Svara
    Andrea
    28 november, 2012 at 12:36

    Åh vad roligt med en julkalender
    Själv älskar jag allt som har med julen att göra och att få öppna en kalender varje dag gör jag än 🙂
    Kul att du är så angagerad med din blogg, det är verkligen kul att läsa vad du har att säga och vill dela med dig .
    Ha det bäst!

    • Svara
      Andrea
      28 november, 2012 at 12:41

      Om jag skulle välja en produkt från bodystore skulle jag ta kokosmjöl för att den är en så bra bas i de bakverk man bakar när man ska vara nyttig tex lussekatter som är gjorda på ägg , kesella,mjölk ,kokosmjölk, honungeller annan sötning,kokosmjöl , fiberhusk,bakpulver och såklart saffran och några russin.

  • Svara
    Andrea
    28 november, 2012 at 12:36

    Åh vad roligt med en julkalender
    Själv älskar jag allt som har med julen att göra och att få öppna en kalender varje dag gör jag än 🙂
    Kul att du är så angagerad med din blogg, det är verkligen kul att läsa vad du har att säga och vill dela med dig .
    Ha det bäst!

    • Svara
      Andrea
      28 november, 2012 at 12:41

      Om jag skulle välja en produkt från bodystore skulle jag ta kokosmjöl för att den är en så bra bas i de bakverk man bakar när man ska vara nyttig tex lussekatter som är gjorda på ägg , kesella,mjölk ,kokosmjölk, honungeller annan sötning,kokosmjöl , fiberhusk,bakpulver och såklart saffran och några russin.

  • Svara
    Patrik
    28 november, 2012 at 13:40

    Jag skulle göra något enkelt, gott och klassiskt som hör till julen. Att det sedan gått från att vara något onyttigt till att bli något nyttigt tycker jag är spännande. Det jag tänker på är ischoklad. Förr var det onyttigt för att den innehöll kokosfett, idag har man ändrat synen på kokosfett så då lär väl ischoklad gått och blivit både gott och nyttigt 🙂

    Produkterna jag väljer för att göra ischokladen är:

    Kokosfett http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/kokosfett-400-g

    Mörk choklad http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/plamil-choklad-72-eko-veg-utan-socker-45-gram

    Smält en del kokosfett och två delar choklad i kastrull med vattenbad. Häll upp i avsedda formar. Ställ i kylen.

    Ät och njut 🙂 Dessutom kan man bjuda för det här passar gottegris, LCHF, vegan, gluten och laktosintolleranta osv. Dessutom är ischoklad mjuk och smälter i munnen så man behöver inte vara rädd om plomberna som en del är när om äter knäck 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      2 december, 2012 at 09:53

      Åh så gott, jag hoppas du gör en stor laddning i veckan redan 😀 och du får gärna skicka lite till mig med… 😉

  • Svara
    Patrik
    28 november, 2012 at 13:40

    Jag skulle göra något enkelt, gott och klassiskt som hör till julen. Att det sedan gått från att vara något onyttigt till att bli något nyttigt tycker jag är spännande. Det jag tänker på är ischoklad. Förr var det onyttigt för att den innehöll kokosfett, idag har man ändrat synen på kokosfett så då lär väl ischoklad gått och blivit både gott och nyttigt 🙂

    Produkterna jag väljer för att göra ischokladen är:

    Kokosfett http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/kokosfett-400-g

    Mörk choklad http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/plamil-choklad-72-eko-veg-utan-socker-45-gram

    Smält en del kokosfett och två delar choklad i kastrull med vattenbad. Häll upp i avsedda formar. Ställ i kylen.

    Ät och njut 🙂 Dessutom kan man bjuda för det här passar gottegris, LCHF, vegan, gluten och laktosintolleranta osv. Dessutom är ischoklad mjuk och smälter i munnen så man behöver inte vara rädd om plomberna som en del är när om äter knäck 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      2 december, 2012 at 09:53

      Åh så gott, jag hoppas du gör en stor laddning i veckan redan 😀 och du får gärna skicka lite till mig med… 😉

  • Svara
    Louise
    28 november, 2012 at 19:55

    Gud så kul och GUD så gott! Det var väldigt svårt att välja produkt ifrån bosystore eftersom man kan göra så mycket med så många av produkterna. Men jag skulle nog välja ”Go for life Raw Kakaopulver EKo”,Kokoschips,mandelmjöl EKO,Vaniljpulver EKO för att ha till en nyttig chokladboll. Blandas med keso,havregryn och lite kaffe och sen smaksätts det med pepparkakskryddor nu till jul så blir det perfekt! Mastigt,gott och dessutom NYTTIGT! hur bra mellanmål/efterrätt/kvällsmål som helst.
    Tack för en underbart bra och inspirerande blogg!
    Ha en bra kväll!

  • Svara
    Louise
    28 november, 2012 at 19:55

    Gud så kul och GUD så gott! Det var väldigt svårt att välja produkt ifrån bosystore eftersom man kan göra så mycket med så många av produkterna. Men jag skulle nog välja ”Go for life Raw Kakaopulver EKo”,Kokoschips,mandelmjöl EKO,Vaniljpulver EKO för att ha till en nyttig chokladboll. Blandas med keso,havregryn och lite kaffe och sen smaksätts det med pepparkakskryddor nu till jul så blir det perfekt! Mastigt,gott och dessutom NYTTIGT! hur bra mellanmål/efterrätt/kvällsmål som helst.
    Tack för en underbart bra och inspirerande blogg!
    Ha en bra kväll!

  • Svara
    Alexandra
    28 november, 2012 at 21:55

    Hei! Jeg lurer på om du kan beskrive litt om hvordan du klarte å gå ned i fettprosent? Synes det er En utfordring å finne denne balansen, men samtidig gå ned i fettprosent..

  • Svara
    Alexandra
    28 november, 2012 at 21:55

    Hei! Jeg lurer på om du kan beskrive litt om hvordan du klarte å gå ned i fettprosent? Synes det er En utfordring å finne denne balansen, men samtidig gå ned i fettprosent..

  • Svara
    julia
    28 november, 2012 at 22:25

    http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/vetegluten-eko-500-g

    Skulle användas till att baka saffransflätor med en fyllning gjort på hemmagjort mandelsmör.

  • Svara
    julia
    28 november, 2012 at 22:25

    http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/vetegluten-eko-500-g

    Skulle användas till att baka saffransflätor med en fyllning gjort på hemmagjort mandelsmör.

  • Svara
    Mina Planting
    28 november, 2012 at 23:19

    KRISPIGA SNÖBOLLAR MED TRANBÄR.

    Cashewsmör
    Havregryn
    Kokosflingor
    kokossocker, fungerar även med vanligt socker eller sötningsmedel
    Kokoschips
    Torkade tranbär

    En riktig kokosbomb med syrliga tranbär!
    Rör ihop alla ingredienser utom kokoschipsen och tranbären tills du får en någorlunda slät smet. Forma till små bollar. Hacka tranbären och kokoschipsen en aning. Rulla bollarna i kokoschips och tranbär.

    • Svara
      roethlisberger
      2 december, 2012 at 09:52

      Tack för ditt bidrag! Och grattis till vinst 😉 maila mig din adress så ska du få en box Mightybars hem till dig som en tidig julklapp 🙂

  • Svara
    Mina Planting
    28 november, 2012 at 23:19

    KRISPIGA SNÖBOLLAR MED TRANBÄR.

    Cashewsmör
    Havregryn
    Kokosflingor
    kokossocker, fungerar även med vanligt socker eller sötningsmedel
    Kokoschips
    Torkade tranbär

    En riktig kokosbomb med syrliga tranbär!
    Rör ihop alla ingredienser utom kokoschipsen och tranbären tills du får en någorlunda slät smet. Forma till små bollar. Hacka tranbären och kokoschipsen en aning. Rulla bollarna i kokoschips och tranbär.

    • Svara
      roethlisberger
      2 december, 2012 at 09:52

      Tack för ditt bidrag! Och grattis till vinst 😉 maila mig din adress så ska du få en box Mightybars hem till dig som en tidig julklapp 🙂

  • Svara
    Malin
    29 november, 2012 at 09:17

    Vad roligt med adventskalender!

    Jag har alltid varit lite nyfiken på kaseinprotein, och, jag har sett att du har det i de flesta rescept som du bakar! På tisdag skriver jag min andra tenta som jag har lagt ner all, och då menar jag verkligen ALL, min tid på för att plugga. Allt jag tycker om att göra har blivit lidande så som baka, träna och umgås. Därför, på tisdag, ska jag gå hem efter tentan (och känna mig sjukt nöjd med att jag har gjort så gott jag kan) och ställa mig och baka. Baka, baka, baka! Jag tänkte prova på 1. receptet på naturgodis från grunden. 2. receptet på pepparkakspraliner och 3. receptet på chokladdrömmen. När dessa är färdiggjorda ska jag slänga mig i soffan, sätta på historiens bästa serie (som jag även där ligger efter i) och mumsa, njuta och mumsa lite till.

    Detta kaseinproteinet skulle jag använda mig av: http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/gourmet-pro

    Många kramar!

    • Svara
      roethlisberger
      2 december, 2012 at 09:51

      jag önskar dig STORT lycka till på tantan, och tycker verkligen du är värd ett storbak med massa gotte i soffan sedan 😀 stora kramar!

  • Svara
    Malin
    29 november, 2012 at 09:17

    Vad roligt med adventskalender!

    Jag har alltid varit lite nyfiken på kaseinprotein, och, jag har sett att du har det i de flesta rescept som du bakar! På tisdag skriver jag min andra tenta som jag har lagt ner all, och då menar jag verkligen ALL, min tid på för att plugga. Allt jag tycker om att göra har blivit lidande så som baka, träna och umgås. Därför, på tisdag, ska jag gå hem efter tentan (och känna mig sjukt nöjd med att jag har gjort så gott jag kan) och ställa mig och baka. Baka, baka, baka! Jag tänkte prova på 1. receptet på naturgodis från grunden. 2. receptet på pepparkakspraliner och 3. receptet på chokladdrömmen. När dessa är färdiggjorda ska jag slänga mig i soffan, sätta på historiens bästa serie (som jag även där ligger efter i) och mumsa, njuta och mumsa lite till.

    Detta kaseinproteinet skulle jag använda mig av: http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/gourmet-pro

    Många kramar!

    • Svara
      roethlisberger
      2 december, 2012 at 09:51

      jag önskar dig STORT lycka till på tantan, och tycker verkligen du är värd ett storbak med massa gotte i soffan sedan 😀 stora kramar!

  • Svara
    Madde
    29 november, 2012 at 16:09

    Jag är lite nyfiken på kokossocker (Reneé Voltaire’s), så skulle välja att baka något med det. Det skulle bli någon form av julig kola/fudge, kanske med pepparkakskryddor i. Kram 🙂

  • Svara
    Madde
    29 november, 2012 at 16:09

    Jag är lite nyfiken på kokossocker (Reneé Voltaire’s), så skulle välja att baka något med det. Det skulle bli någon form av julig kola/fudge, kanske med pepparkakskryddor i. Kram 🙂

  • Svara
    Petra
    29 november, 2012 at 22:41

    Härligt med julkalender och bra första lucka, många förslag om vad man kan baka i jul.
    Mitt bidrag blir en julfudge

    4 rejäla msk kokosolja ( http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/kokosolja-500-ml )
    1 välmogen banan
    ½dl kakaopulver
    en nypa salt
    2-3 tsk kanel

    Mixa alla ingredienser.
    Platta ut i en liten ask, typ som man få kinamat i, klädd med plastfolie, låt stelna i kylskåp över natten.
    Skär i passande storlek.

    • Svara
      roethlisberger
      2 december, 2012 at 09:50

      vilket härligt recept! Tack för ditt bidrag!

  • Svara
    Petra
    29 november, 2012 at 22:41

    Härligt med julkalender och bra första lucka, många förslag om vad man kan baka i jul.
    Mitt bidrag blir en julfudge

    4 rejäla msk kokosolja ( http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/kokosolja-500-ml )
    1 välmogen banan
    ½dl kakaopulver
    en nypa salt
    2-3 tsk kanel

    Mixa alla ingredienser.
    Platta ut i en liten ask, typ som man få kinamat i, klädd med plastfolie, låt stelna i kylskåp över natten.
    Skär i passande storlek.

    • Svara
      roethlisberger
      2 december, 2012 at 09:50

      vilket härligt recept! Tack för ditt bidrag!

  • Svara
    Emma
    1 december, 2012 at 13:19

    Hej! Jag skulle ta detta ekologiska mandelmjöl http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/mandelmjol-eko-500g- och göra juliga macarons. Macaronerna med smak av choklad (proteinpulver) och fyllningen skulle vara av kvarg, pepparkakskryddor och sötning! Med facit i hand tycker jag de blev goda! (Använde då inte ekologisk mandelmjöl när jag gjorde dem). 😀

  • Svara
    Emma
    1 december, 2012 at 13:19

    Hej! Jag skulle ta detta ekologiska mandelmjöl http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/mandelmjol-eko-500g- och göra juliga macarons. Macaronerna med smak av choklad (proteinpulver) och fyllningen skulle vara av kvarg, pepparkakskryddor och sötning! Med facit i hand tycker jag de blev goda! (Använde då inte ekologisk mandelmjöl när jag gjorde dem). 😀

  • Svara
    Ida
    1 december, 2012 at 14:20

    Jag skulle välja sukrin, eko, som fanns att köpas på bodystore för 79,- . Jag skulle baka en julig mjuk pepparkaka, och helt enkelt bara byta ut det vanliga sockert mot detta sukrin. Inget som skulle bli speciellt nyttigt (förutom sukrinet då), men jag skulle främst vilja testa det här för att se skillnaden mot vanligt socker. Skillnaden i kakan, och sen också om min kropp skulle reagera annorlunda/inte reagera lika mycket, då det inte finns nåt riktigt socker i. Har tänkt köpa denna produkt länge, men jag har ansett att priset varit i överkant… nu är det ju dock på erbjudande 😉

  • Svara
    Ida
    1 december, 2012 at 14:20

    Jag skulle välja sukrin, eko, som fanns att köpas på bodystore för 79,- . Jag skulle baka en julig mjuk pepparkaka, och helt enkelt bara byta ut det vanliga sockert mot detta sukrin. Inget som skulle bli speciellt nyttigt (förutom sukrinet då), men jag skulle främst vilja testa det här för att se skillnaden mot vanligt socker. Skillnaden i kakan, och sen också om min kropp skulle reagera annorlunda/inte reagera lika mycket, då det inte finns nåt riktigt socker i. Har tänkt köpa denna produkt länge, men jag har ansett att priset varit i överkant… nu är det ju dock på erbjudande 😉

  • Svara
    Cecilia
    1 december, 2012 at 22:04

    Jag skulle göra en nyttig variant på saffranspannacotta med pepparkakstopping!
    Bara att mixa samman silkestofu, Casein Gold Standard med vaniljsmak (http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/100-casein-gold-standard), saffran och gelatinpulver uppvärmt i mjölk, och sötning efter smak, till lagom konsistens. Låt vila i kylen (upphällt i glas). Pepparkaks-nöt-smulet görs på hackade nötter rostade i stekpanna tillsammans med pepparkakskrydda (eller bara smulade pepparkakor för den lata ;).
    Juligare än så kan det nästan inte bli!
    /Cecilia

    • Svara
      roethlisberger
      2 december, 2012 at 09:49

      lät fantastiskt gott! Tack för ditt bidrag!

  • Svara
    Cecilia
    1 december, 2012 at 22:04

    Jag skulle göra en nyttig variant på saffranspannacotta med pepparkakstopping!
    Bara att mixa samman silkestofu, Casein Gold Standard med vaniljsmak (http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/100-casein-gold-standard), saffran och gelatinpulver uppvärmt i mjölk, och sötning efter smak, till lagom konsistens. Låt vila i kylen (upphällt i glas). Pepparkaks-nöt-smulet görs på hackade nötter rostade i stekpanna tillsammans med pepparkakskrydda (eller bara smulade pepparkakor för den lata ;).
    Juligare än så kan det nästan inte bli!
    /Cecilia

    • Svara
      roethlisberger
      2 december, 2012 at 09:49

      lät fantastiskt gott! Tack för ditt bidrag!

Lämna ett svar till Emma Avbryt svar