Efterrätt och gotte GLASS Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

basrecept på världens bästa proteinglass

Alltså glass. Glass är, och har alltid varit, en stor favorit hos mig. Allt blir bättre av glass. Alla efterrätter blir godare med glass. Livet blir lite finare med glass, helt enkelt.

Glassmaskin i julklapp. Givetvis den bästa tänkbara julklappen. Ikväll njöts det av en fantastisk jordgubbsglass med vitchoklad. Proteinglass är vad jag experimenterat fram hittills. Det är alltså sådant här jag använder proteinpulver till, jag dricker det sällan som shake. Däremot är det fantastiskt att ha i bakverk, och uppenbarligen också glass.

Det här är receptet jag använt mig av sedan första gången jag testade, det blev helt enkelt så bra att jag ansåg att förändringar var onödiga!glass1

För 2 portioner behöver du:
2 dl kvarg
2 äggvitor
60g (ca 1,5 dl) vassleprotein
sötning efter smak (jag kör ett halvt mått steviosa stevia pulver, som motsvarar ca 1 msk socker)
1/2 dl mjölk
ev. smaksättning, så som bär, hackad choklad, nötter

Mixa kvarg, äggvitor, mjölk, sötning och ev. smaksättning med stavmixer. Rör sedan ner PP och ev smaksättning med en sked och ställ in i kylen så det blir riktigt kallt. Häll ner i en kall glassmaskin och låt snurra till önskad konsistens. Skopa ur, ät och njut. Slicka eventuellt skålen. Det gör jag.glass2

Min favorit just nu är jordgubb/vit choklad. Jag köpte hem detta PP för att kunna göra både mig och min jordgubbs-fanatiker till sambo nöjd. Jag får ju min dos choklad samtidigt, så även om jag inte är överförtjust i jordgubbar älskar jag denna glass! 😉 när jag gör denna variant tillsätter jag en stor näve hackade jordgubbar i smeten (mixar hälften och tillsätter resten när glassen snurrat tio minuter). Om man använder minimjölk, lättkvarg och tillsätter en rejäl näve jordgubbar landar hälften av denna sats på under 200 kcal (!). Och det är då en stor portion. Om man nu vill hålla koll på sådant, alltså.

Det är också finfint att slänga ner en rejäl sked jordnötssmör, säkert underbart gott om man kör med banansmak på PP, jag har testat med choklad och det var givetvis en hit. Åh, alternativen är oändliga! Jag kommer prova mig fram, och då använda mig av detta basrecept, funkar verkligen kanon och ger en krämig, god och fin glass!

Ifall ni är tveksamma om denna glass är något att testa, slänger jag in ytterligare lite smakprov för ögonen… så himlans superdupergott!glass3

Du kanske gillar

12 Kommentarer

 • Svara
  Alexandra
  30 december, 2012 at 22:18

  Har aldrig testat att göra glass själv förut, så jag undrar om det går bra att bara stoppa in den i frysen ett tag eller blir den helt isig då?

  • Svara
   roethlisberger
   31 december, 2012 at 10:40

   det går, men rör om var 30:e minut ungefär. Den blir lite isigare ja, men prova 🙂

 • Svara
  Cecilie Lykke
  31 december, 2012 at 11:27

  Kan man bruke blender eller foodprocessor til å lage is? 🙂

 • Svara
  M
  31 december, 2012 at 14:51

  Hej!
  Har funderat på att köpa proteinpulver för att kunna baka med/blanda ner i smoothies osv. Men är det vassle eller kaseinpulver som fungerar bäst till just det? Vad använder du de olika sorterna till? 🙂 Och vart köper du den vita sockerfria chokladen?

  Gott nytt år! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   1 januari, 2013 at 10:08

   jag köpte denna choklad, som jag hittade på en Ica 🙂 så välsorterade ”vanliga” butiker kan ha den. Annars, fråga på närmaste hälsokost efter vit, sockerfri, choklad.
   Ang proteinpulver, funkar både kasein och vassle bra i smoothies. Sen handlar det väl om ifall du vill ha snabbt eller långsamt protein (vassle går snabbt ut i kroppen, bra efter träning, och kasein ”slussas” ut under en längre tid, passar alltså bra innan sänggående). Jag kör med både och som sagt, kasein försöker jag använda om kvällarna. Men har bara vanilj-kasein, alla mina andra smaker är just nu vassle 🙂 Gott nytt år själv!

 • Svara
  Erika
  3 januari, 2013 at 14:59

  Hej Fanny! Jag tänkte prova din glass imorn, och undrar bara ungefär hur lång tid det tar för smeten att bli glass? 🙂 så jag börjar i tid liksom! 😉 tack för en fantastisk blogg! Kram

  • Svara
   roethlisberger
   3 januari, 2013 at 20:52

   Hej! Kul att du ska testa glassen 🙂 det är väl lite olika beroende på vilken maskin och proteinpulver man använder, men mellan 15-30 minuter 🙂 hoppas det smakar! Kram

 • Svara
  Sandra
  11 april, 2013 at 09:21

  Hej! Vad spännande detta låter, det skall jag prova att göra ikväll! När du säger två skopor proteinpulver, hur stora skopor menar du då? Är det de där halvdeciliters-måtten som ofta kommer med förpackningen?

  • Svara
   roethlisberger
   11 april, 2013 at 09:47

   Jag menar skopan som följer med, ja. Vilket brukar vara 22-25 g ungefär 🙂

 • Svara
  Anna Scwab
  12 april, 2016 at 11:27

  Två skopor PP? Vad är PP? Och hur stora är just dina skopor?

  • Svara
   roethlisberger
   13 april, 2016 at 15:29

   Hej Anna, jag har ändrat och förtydligat i receptet nu och det ska vara 60g (ca 1,5 dl) vassleprotein. 🙂

   • Svara
    Anna Schwab
    13 april, 2016 at 19:56

    Tack!

Lämna ett svar