Efterrätt och gotte Kost PROTEINBAK Recept

Chocolate Chip Cookie Dough Protein Bar

Alltså rubriken…. aaaajaaagveeet (!!!) som jag skrev i inlägget om mitt swebar pepparkaka – härm, så gjorde jag två till smakvarianter när jag ändå var igång (och idag ska jag prova ytterligare en variant!) varav den ena var denna skönhet ni ser nedan på bild… såå god!

Okej. Låt oss titta lite närmre på min nya partner in crime:cccdbar3Mr. Chocolate Chip Cookie Dough – Protein Bar Edition. Rent spontant, känns ord överflödiga. Onödiga. Bilderna säger mer än nog.cccdbar2Vi pratar perfekt kladdig, men ändå stabil och med tuggmotstånd… vi talar om härlig gräddkola och krispig choklad… vi talar om ett perfekt on-the-go-mellis, ett sött avslut på en kanske lite trist matlåde-lunch på jobbet, eller min favorit – att smula över kvällens sista mål : frusen kasein pudding täckt av jordnötssås (ohyes, nykär tjej här!).

De här barsen kan man helt enkelt ha till mycket – fast egentligen finns det väl aldrig ett tillfälle då det inte passar sig att äta lite chokladgott?!cccdbar1För 2 stycken Chocolate Chip Cookie Dough Protein Bars:

  • 70 g kikärtor
  • 33 g vanilj kasein
  • 60 g äppelmos
  • 1/2 msk kokosmjöl
  • 1/2 msk sötningsströ som mäter som socker
  • 15-20 droppar gräddkola-arom
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 5 g choklad (vassle) protein pulver
  • 1 msk kakaonibs (eller hackad choklad)

Gör såhär: häll av och skölj kikärtorna, “skala” dem gärna för att få bort hinnan, det yttersta skalet lossnar lätt när kikärterna är sköljda. En i taget, så säger det plopp, och du har kikärta i ena handen och ett tunt skal i andra. Skölj dem sedan igen och låt rinna av. Mixa ordentligt med stavmixer och blanda i resterande ingredienser. Forma till två barer och linda in i folie för att sedan förvara i kylen. Jag gillar att slänga in dem i frysen tio minuter innan jag skoningslöst slukar dem på noll sekunder… det ger en lite hårdare yta och seg, härlig mitt… yummie!

Du kanske gillar

19 Kommentarer

  • Svara
    Wici
    28 mars, 2013 at 08:35

    Jag äger ju inte kasein! Blä också! 😛 Det låter ju så gott!

    • Svara
      roethlisberger
      28 mars, 2013 at 08:47

      som jag skrev i förra inlägget; ”Kasein binder mer vätska än vassle, så har du inte kasein, kör på vassle men öka mängden kokosmjöl och ta ev lite mindre äppelmos.”
      värt att testa, för det ÄR så gott 😉

  • Svara
    felicia
    28 mars, 2013 at 09:37

    Jag testade den här efter du la upp på insta. Fyfaaaaan vad god. Alltså, det här är mitt nya godis. Bästa bästa. Testade även en variant med kaffe och arrakessens som också blev jättegod men cookie dough är min svaghet. TACK för världens bästa recept!

    • Svara
      roethlisberger
      28 mars, 2013 at 20:33

      vad roligt att du testat dem och att de blev så lyckade 🙂

  • Svara
    Sofia - ett bättre du
    28 mars, 2013 at 10:29

    Mmm, låter gott!!! Och åhhh vad kul att du är igång här igen.. inte tittat in på ett tag och missat att du satt igång igen, så vilken härlig överraskning :). och vad spännande med e-boken!

  • Svara
    Tess Andrijevski
    28 mars, 2013 at 20:15

    Den här bara måste jag prova! Ser och låter ju sjukt god! Men undrar bara vad du använder för gräddkola arom?

    Mvh. Tess

    • Svara
      roethlisberger
      28 mars, 2013 at 20:32

      jag köpte mitt på panduro, men det finns att beställa massa sorter som ”liknar” annars, typ toffee lär vara suuupergott i 😀 eller karamell av något slag… hoppas du får till ett par härliga barer!

  • Svara
    frida
    28 mars, 2013 at 21:42

    jag undrar är det vanligt äppelmos eller något speciellt utan så mkt socker? 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      28 mars, 2013 at 22:16

      jag använder önos låg kalori, dvs utan socker ja 🙂

  • Svara
    Anna
    29 mars, 2013 at 07:02

    Hej Fanny,

    Har precis köpt din ebok, är så nöjd!
    Vilka härligt underbara recept!!!
    Så kul att det finns fler ” udda” typer som gillar att baka och äta smaker av sött, utan socker efter ( och före)? träning.
    Följer Sanna på http://www.tasty-health.se, och har nu ”hittat” dig.
    Med tanke på alla läsare är vi alltså ett stort gäng av samma sort.
    Rekomenderar fler att köpa din ebok.
    Tack för att du delar med dig!!!

  • Svara
    elin
    29 mars, 2013 at 17:52

    Hej! Jösses det HÄR måste testas! 😀 Men jag undra bara om 5 g whey är proteinpulvret du menar?

    • Svara
      roethlisberger
      29 mars, 2013 at 19:10

      whey är proteinpulver ja, whey är engelska för vassle 🙂

  • Svara
    Loova
    29 mars, 2013 at 23:32

    Jäklar så gott det ser ut och låter! Måste ta o köpa kasein någon dag!

  • Svara
    Kristin
    1 april, 2013 at 16:42

    Vad kan man byta ut kaseinet mot? Mer vassle? 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      1 april, 2013 at 16:57

      Absolut. Kasein binder mer vätska än vassle, så har du inte kasein, kör på vassle men öka då också mängden kokosmjöl och ta ev lite mindre äppelmos 🙂

  • Svara
    Jaana
    4 april, 2013 at 07:56

    Ser helt underbara ut! Till stan under luchen och shoppa ingredienser 🙂 Undrar om du har koll på kcal samt fördelningen protein, kolh, fett? TACK för att du är tillbaka!

  • Svara
    Jennifer
    4 april, 2013 at 08:36

    Hej!

    Vet du näringsvärdet så på rak arm när det gäller barsen?
    Har inte vaniljkasein men kanske mitt cookiedough casein kan duga 🙂
    Ha en toppen dag! //Jenni

  • Svara
    Julia
    26 juli, 2013 at 22:32

    Ser väldigt gott ut, ska testa. Men har du koll på vad det är för näringsämnen i en bar, alltså hur mycket protein, kolhydrater etc?

  • Svara
    Niklas från proteinbar
    20 augusti, 2013 at 14:36

    Hej!
    Jag håller på med en sida om proteinbars, vad de olika barerna har för syfte.. protein, energi, deff osv.. kom gärna med tips ska jag försöka få till en bra samlingssida 🙂

    Med vänlig hälsning
    Niklas

Lämna ett svar till elin Avbryt svar