Jag har tagit för vana att låta matbutikerna leda in mig på ”rätt” tankebanor och ge mig inspiration när det kommer till veckans middagar. Vad jag menar med det? Jo, det som är nedsatt hamnar i korgen, helt enkelt. Förutsatt att det är något jag gillar och vill ha, givetvis. Och så bygger jag middagarna kring det. Himla fiffigt och samtidigt som jag överlämnar lite utav jobbet åt slumpen, så ställer det ju krav på mig och min fantasi. Ibland är matbutikernas erbjudande vare sig vidare lockande eller nytänkande, om vi säger så.
Men (!) igår såg jag att priset på avocado var 5 kr/styck. Så ett par sådana fick åka med mig hem. Jag bestämde mig direkt för att inte bara låta dem vara uppskuret tillbehör rakt upp och ned. Inte heller ville jag göra guacamole eller någon annan välbeprövad godsak. Nej, nytt skulle det vara. Så, nytt blev det! Avocadopesto. Alltså, jag tror jag skippar hederlig pesto för gott nu. Den här är billigare, går på ett kick att göra, och smakar så himla himla bra! Fullkomligt ljuvlig. Rördes ihop med pasta, stekt kyckling och vitlöksfrästa champinjoner. Yummie yummie.Vad som behövs förutom avocado? Ja, det pesto brukar innehålla, minus ost och olja (avocadon gör den fantastiskt krämig och len). Så, basilika, vitlök, citronsaft, några nypor salt och peppar. Ett par skedar tahini för att sätta pricken över i.För en laddning avocadopesto för 2 portioner behöver du:
- 1 mogen avocado
- 1,5 dl hackad basilika
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk tahini
- 1,5 msk citronsaft
- salt och peppar
Mixa ihop med en stavmixer, helt enkelt! Säkert jättegott att bra på mackan, ha i omeletten eller att servera till vilket proteinkälla som helst… till något gott från grillen i helgen kanske?
På tal om erbjudanden i matbutiker. Jag använder och kollar ofta i appen ”matpriskollen”, kolla upp den i appstore! Man kan lägga till sina favoritbutiker, eller livsmedel man vill ”hålla koll på”, och sedan se veckans extrapriser i olika butiker. Skitsmidigt och ett bra sätt att spara några kronor på (som man då kan lägga på något annat extra gottigt, såklart!).
6 Comments
Åsa
16 maj, 2013 at 20:46Ska definitivt provas. Ser underbart gott ut!
Cilla
16 maj, 2013 at 21:10Men mums, det ska jag prova!
Rund är också en form!
16 maj, 2013 at 21:17Måste testas! 🙂
Majken
17 maj, 2013 at 04:00Slängde ihop detta igår, en torr kokosboll sa sambon 😛 Men jag vill tipsa om den då jag inte kunde hålla med. 🙂
http://majkenc.se/2013/05/protein-bars-raw-bite-eller-bara-gotte/
Hanna
17 maj, 2013 at 21:40Jag är inne i en pestoperiod och vill ha massa olika och roliga sorters pesto till allt jag lagar. Din avokadopesto lät jättegod. Den ska definitivt provas!
Josefin
18 maj, 2013 at 12:02Detta lät så extremt gott att det åker in i planeringen för nästa veckas mat med en gång!