Inspiration och pepp Kost Vardagsuppdatering

Helgens fynd från London

Whole Foods var inte så otippat min favorit i London. Där åts de godaste luncherna (ja, alla dagar utom en.. så-himla-gott) och jag hade kunnat strossa bland hyllorna i ännu fler timmar än vad jag nu gjorde. Nu hade jag ju lite begränsningar gällande vad jag kunde köpa eftersom exempelvis glass eller olika former av yoghurt håller mindre bra i en resväska hela vägen hem (annars hade jag köpt väldigt mycket mer ha ha) men lite godsaker fick jag med mig i alla fall.

Tex torkade bär, fruktremmar, torkade pumpa-chips, söta sugrör, sötpotatis-pasta och diverse rawbars…wholefoods1Och givetvis nötsmör. Nedan ser ni längst bak en burk med carob- och hasselnötssmör. Annorlunda och väldigt gott! I mitten favoritnöten paranöt i smör-version med raw kakao, också god med jag tycker faktiskt mitt egna paranötsmör är ännu lite godare… den främre av burkarna dock, mandelsmör med kakao… himmel och lite till, så fantastiskt smaskigt! Mandel är nice och choklad är nice men att det skulle bli gott tillsammans trodde jag faktiskt inte. Mums!wholefoods3Dessa raw-bollar överträffade mina förväntningar rejält. För jag brukar tycka att raw-barer och bollar lätt blir lite… tråkiga. Alla smakar typ dadlar. Och mandel. Och inte så mycket mer…. men dessa! Tryffel är verkligen rätta ordet, riktigt goda! En variant med choklad (såklart) och en med citron och chiafrö… de tog slut strax efter fotograferingen imorse ja 😉wholefoods2När kör någon igång Whole Foods i Sverige då? Säg till mig, jag är mer än gärna del i det projektet… Sverige behöver fler ställen som visar att hälsosam mat och gotte inte är tidskrävande, svårt eller tråkigt!

Du kanske gillar

38 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  18 november, 2013 at 18:29

  haha, älskar whole foods!

 • Svara
  Träningsglädje
  18 november, 2013 at 18:29

  haha, älskar whole foods!

 • Svara
  Anna B
  18 november, 2013 at 21:36

  Jag tycker att du har en underbar blogg och
  mycket förnuftigt tänk både med mat, sötheter och träning.
  Men jag undrar hur du tänker när du väljer att testa nya produkter,
  kollar du på innehållsförteckningen, eller vad är det som gör dig intresserad?

  tack för en bra blogg 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   20 november, 2013 at 11:53

   tack! Hm, jag tänker mest på om jag tycker det låter gott, faktiskt. Vill jag enbart ha näring kan jag äta kokt kyckling, ris och broccoli, liksom. Beroende på vad jag köper, kollar jag på innehållsförteckningen. Är det självklart VAD det är jag köper (typ en råvara, nötter, etc) så kollar jag inte, men är det någon typ av blandning (typ sås, färdigmat av något slag, etc) så slänger jag ett öga. Bara för att se att inte socker står som nummer ett (men står det sist och är några enstaka korn tycker jag inte det är hela världen, nej) och köper jag något som heter X får det gärna innehålla X också (tex ”jordgubbsmilkshake” utan jordgubbar känns onödigt att lägga pengar på!)
   Tack för kommentaren!

 • Svara
  Anna B
  18 november, 2013 at 21:36

  Jag tycker att du har en underbar blogg och
  mycket förnuftigt tänk både med mat, sötheter och träning.
  Men jag undrar hur du tänker när du väljer att testa nya produkter,
  kollar du på innehållsförteckningen, eller vad är det som gör dig intresserad?

  tack för en bra blogg 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   20 november, 2013 at 11:53

   tack! Hm, jag tänker mest på om jag tycker det låter gott, faktiskt. Vill jag enbart ha näring kan jag äta kokt kyckling, ris och broccoli, liksom. Beroende på vad jag köper, kollar jag på innehållsförteckningen. Är det självklart VAD det är jag köper (typ en råvara, nötter, etc) så kollar jag inte, men är det någon typ av blandning (typ sås, färdigmat av något slag, etc) så slänger jag ett öga. Bara för att se att inte socker står som nummer ett (men står det sist och är några enstaka korn tycker jag inte det är hela världen, nej) och köper jag något som heter X får det gärna innehålla X också (tex ”jordgubbsmilkshake” utan jordgubbar känns onödigt att lägga pengar på!)
   Tack för kommentaren!

 • Svara
  Carro
  19 november, 2013 at 07:03

  Jag saknar också butik i liknande stil.. här i Göteborg tycker jag man ligger efter så långt! I Sthlm finns iaf ganska många bra matställen iaf, där man kan få en hygglig lunch.
  Här vette fan var man ska gå!
  O butik liknande wholefoods.. ja det lär väl dröja. Life, Hälsokraft och Ekostore har väl lite lite, men är ganska långt ifrån roligt.

  • Svara
   roethlisberger
   20 november, 2013 at 11:50

   När jag var i gbg åt jag på det där stället mittemot saluhallen, det var ju nice!? tro mig, gbg är BETYDLIGT bättre än lille knivsta, där jag bor, som är en by utanför uppsala (som inte heller har ett bra utbud, finns INGET)
   man får la starta ett svenskt whole foods, helt enkelt!

   • Svara
    Carro
    20 november, 2013 at 13:14

    Har ingen aning vad du menar för ställe…. får kika. 😉

    • Svara
     roethlisberger
     20 november, 2013 at 13:55

     det var litet.. en trappa ner och en salladsbar till höger direkt.. ska fråga min vän vad det hette 🙂

 • Svara
  Carro
  19 november, 2013 at 07:03

  Jag saknar också butik i liknande stil.. här i Göteborg tycker jag man ligger efter så långt! I Sthlm finns iaf ganska många bra matställen iaf, där man kan få en hygglig lunch.
  Här vette fan var man ska gå!
  O butik liknande wholefoods.. ja det lär väl dröja. Life, Hälsokraft och Ekostore har väl lite lite, men är ganska långt ifrån roligt.

  • Svara
   roethlisberger
   20 november, 2013 at 11:50

   När jag var i gbg åt jag på det där stället mittemot saluhallen, det var ju nice!? tro mig, gbg är BETYDLIGT bättre än lille knivsta, där jag bor, som är en by utanför uppsala (som inte heller har ett bra utbud, finns INGET)
   man får la starta ett svenskt whole foods, helt enkelt!

   • Svara
    Carro
    20 november, 2013 at 13:14

    Har ingen aning vad du menar för ställe…. får kika. 😉

    • Svara
     roethlisberger
     20 november, 2013 at 13:55

     det var litet.. en trappa ner och en salladsbar till höger direkt.. ska fråga min vän vad det hette 🙂

 • Svara
  Isabelle
  19 november, 2013 at 13:31

  Hur är priserna på Whole Foods? Är hälsoprodukter som pasta, nötsmör, fröer och ”godis” dyrt precis som i Sverige? Och VART i London ligger detta himmelrike?
  Ha en fin dag!

  • Svara
   roethlisberger
   20 november, 2013 at 11:47

   det är givetvis lite dyrare än falukorv, liksom. Men så äter man inte samma mängd rawbollar som snabbmakaroner, kanske :p jag ser sådana inköp som ”lyx”, sen är basvaror som grönsaker, linser, bönor, animaliska proteiner etc basen i min kost 🙂 men vissa saker är billigare än här hemma! Förmodligen för att det finns mer av det där borta.. precis som i USA. Det finns flera stycken, googla så får du upp allihop på kartan (finns på deras hemsida också!)

 • Svara
  Isabelle
  19 november, 2013 at 13:31

  Hur är priserna på Whole Foods? Är hälsoprodukter som pasta, nötsmör, fröer och ”godis” dyrt precis som i Sverige? Och VART i London ligger detta himmelrike?
  Ha en fin dag!

  • Svara
   roethlisberger
   20 november, 2013 at 11:47

   det är givetvis lite dyrare än falukorv, liksom. Men så äter man inte samma mängd rawbollar som snabbmakaroner, kanske :p jag ser sådana inköp som ”lyx”, sen är basvaror som grönsaker, linser, bönor, animaliska proteiner etc basen i min kost 🙂 men vissa saker är billigare än här hemma! Förmodligen för att det finns mer av det där borta.. precis som i USA. Det finns flera stycken, googla så får du upp allihop på kartan (finns på deras hemsida också!)

 • Svara
  Frida
  19 november, 2013 at 20:56

  Det ser underbart ut! Jag har ett jordnötssmör med kakao och kakaonibs som har stått i skafferiet i en evighet eftersom jag inte vet vad jag ska göra med det. Hur använder du dina smaksatta nötsmör?:)

  • Svara
   roethlisberger
   20 november, 2013 at 09:36

   åh gud vad gott det låter!! Var har du hittat det?!? Mums! 😀 jag använder det som jag använder ”vanliga” nötsmör.. äter direkt ur burken (med sked), brer på äppelskivor eller riskakor som snacks, har i gröt, yoghurt, glass, över fluff, i kakor… ja, lite så 🙂 just den smaken du har skulle jag gärna ha på gröt, klicka i kakor, bre PÅ kakor… och bara äta rakt upp och ned ur burken, såklart! 😉

   • Svara
    Frida
    20 november, 2013 at 21:32

    Jag har köpt det på ett vanligt Ica, det är av märket urtekram. Men det slår absolut inte det vanliga jordnötssmöret tycker jag, det är ju typ det bästa som finns:)

    • Svara
     roethlisberger
     20 november, 2013 at 21:35

     jaha det är choklad-varianten av urtekram, har sett men inte smakat någon av dem faktiskt… hm, värt att prova? 🙂 jaaa green choice är utan tvekan min favvo!

 • Svara
  Frida
  19 november, 2013 at 20:56

  Det ser underbart ut! Jag har ett jordnötssmör med kakao och kakaonibs som har stått i skafferiet i en evighet eftersom jag inte vet vad jag ska göra med det. Hur använder du dina smaksatta nötsmör?:)

  • Svara
   roethlisberger
   20 november, 2013 at 09:36

   åh gud vad gott det låter!! Var har du hittat det?!? Mums! 😀 jag använder det som jag använder ”vanliga” nötsmör.. äter direkt ur burken (med sked), brer på äppelskivor eller riskakor som snacks, har i gröt, yoghurt, glass, över fluff, i kakor… ja, lite så 🙂 just den smaken du har skulle jag gärna ha på gröt, klicka i kakor, bre PÅ kakor… och bara äta rakt upp och ned ur burken, såklart! 😉

   • Svara
    Frida
    20 november, 2013 at 21:32

    Jag har köpt det på ett vanligt Ica, det är av märket urtekram. Men det slår absolut inte det vanliga jordnötssmöret tycker jag, det är ju typ det bästa som finns:)

    • Svara
     roethlisberger
     20 november, 2013 at 21:35

     jaha det är choklad-varianten av urtekram, har sett men inte smakat någon av dem faktiskt… hm, värt att prova? 🙂 jaaa green choice är utan tvekan min favvo!

 • Svara
  Matilda Andersson
  20 november, 2013 at 11:15

  Hej Fanny!
  Jag är också en mat- och hälsonörd, som vi kanske kan kalla oss.. För morgondagen har jag en flygbiljett inbokad som ska ta mig till London och med tanke på din nyliga vistelse där tänkte jag ta och höra med dig om du möjligtvis har något bra resturangtips? Om det kanske var något trevligt, välsmakande ställe du råkade stöta på ?

  Ha det bäst, och tack för en riktigt bra blogg.

  Kramar, Matilda.

  • Svara
   roethlisberger
   20 november, 2013 at 11:40

   Hej! Vad roligt, och så avis jag är, saknar redan London 🙂 överlag går det bra att äta bra, så att säga, mest överallt där borta faktiskt. Jag hade aldrig några problem att hitta både god och bra mat! Som jag skrev har Wholefoods underbar servering av allt från frukostmat, luncher och middagar (både lagad mat, kall och varm buffé, och råris-sushi!) och hundratals roliga livsmedel att köpa med sig. Annars åt vi på helt vanliga restauranger (kinesisk buffé, brittiska pubar, medelhavs-restaurang…) och det var både gott och fint!

   Kram och ha en underbar tid i London!

   • Svara
    Matilda Andersson
    25 november, 2013 at 17:17

    Jag får tacka för Wholefoods tipset! Vi lyckades klämma in två utav tre luncher där och till och med min matkräsna lillebror traskade ut med ett leende på läpparna. Och att jag dessutom sprang runt som ett barn på julafton i denna butik är väl bara ett plus.. Bästa matbutiken jag stött på ! 😀

    Ha det bäst!

    • Svara
     roethlisberger
     26 november, 2013 at 09:44

     haha ja men varsågod, man ska dela med sig av det goda 😀 kul att du (och bror din!) gillade det precis som jag 🙂

 • Svara
  Matilda Andersson
  20 november, 2013 at 11:15

  Hej Fanny!
  Jag är också en mat- och hälsonörd, som vi kanske kan kalla oss.. För morgondagen har jag en flygbiljett inbokad som ska ta mig till London och med tanke på din nyliga vistelse där tänkte jag ta och höra med dig om du möjligtvis har något bra resturangtips? Om det kanske var något trevligt, välsmakande ställe du råkade stöta på ?

  Ha det bäst, och tack för en riktigt bra blogg.

  Kramar, Matilda.

  • Svara
   roethlisberger
   20 november, 2013 at 11:40

   Hej! Vad roligt, och så avis jag är, saknar redan London 🙂 överlag går det bra att äta bra, så att säga, mest överallt där borta faktiskt. Jag hade aldrig några problem att hitta både god och bra mat! Som jag skrev har Wholefoods underbar servering av allt från frukostmat, luncher och middagar (både lagad mat, kall och varm buffé, och råris-sushi!) och hundratals roliga livsmedel att köpa med sig. Annars åt vi på helt vanliga restauranger (kinesisk buffé, brittiska pubar, medelhavs-restaurang…) och det var både gott och fint!

   Kram och ha en underbar tid i London!

   • Svara
    Matilda Andersson
    25 november, 2013 at 17:17

    Jag får tacka för Wholefoods tipset! Vi lyckades klämma in två utav tre luncher där och till och med min matkräsna lillebror traskade ut med ett leende på läpparna. Och att jag dessutom sprang runt som ett barn på julafton i denna butik är väl bara ett plus.. Bästa matbutiken jag stött på ! 😀

    Ha det bäst!

    • Svara
     roethlisberger
     26 november, 2013 at 09:44

     haha ja men varsågod, man ska dela med sig av det goda 😀 kul att du (och bror din!) gillade det precis som jag 🙂

 • Svara
  AnnaDumle
  3 december, 2013 at 16:11

  Vad kul att du hittade till Whole food, en av mina absoluta favoritaffärer! <3 🙂 Som boende i west London är jag så klart nyfiken på vilken (eller vilka) butiker du besökte? Jag är oftast i Kensington-butiken och det kan ta flera timmar innan jag kommer ut igen, bara för jag älskar att gå runt och titta på allt de har!
  Ska spana in några av sakerna du köpte, vissa har jag hållit i handen flera gånger medan jag knappt sett vissa andra 😉

 • Svara
  AnnaDumle
  3 december, 2013 at 16:11

  Vad kul att du hittade till Whole food, en av mina absoluta favoritaffärer! <3 🙂 Som boende i west London är jag så klart nyfiken på vilken (eller vilka) butiker du besökte? Jag är oftast i Kensington-butiken och det kan ta flera timmar innan jag kommer ut igen, bara för jag älskar att gå runt och titta på allt de har!
  Ska spana in några av sakerna du köpte, vissa har jag hållit i handen flera gånger medan jag knappt sett vissa andra 😉

Lämna ett svar