Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Somrig kycklinggryta med citron, basilika och kikärtor

Igår blev det sommar-feeling till middag. Ett utklippt recept ur Ica’s tidning Buffé hängde som inspiration på väggen och jag försökte följa det men i vanlig ordning gjorde jag småändringar efter egen smak och vad som fanns i kylen.. Det blev himla väldigt gott och enkelt var det också, en rätt som garanterat kommer lagas fler gånger i sommar!sommarkycklingkik1

2 portioner:

  • 2 små kycklingfiléer
  • 1/4 purjolök
  • 2 små vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten + 1 tsk buljongpulver (eller smula i en bit tärning)
  • 1/2 tsk soja
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1/2 msk honung
  • 2 dl grädde
  • 1/2 burk kikärtor
  • skalet från 1 citron + ev. lite av juicen
  • färsk basilika
  • salt och peppar
  • olja att steka i

Gör såhär: Skär kycklingen i bitar, och bryn i olja. Tillsätt skivad purjo och finhackad vitlök. Slå på grädde, vatten+buljong, soja, sambal, honung och krydda med salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter. Riv citronskal och skölj kikärtor, tillsätt dem i grytan och låt koka någon minut till. Rör ner hackad basilika och smaka av med lite citronsaft, salt och peppar. Servera med ris och tänk på sommar!sommarkycklingkik2

[orginalreceptet hittar ni här]

Du kanske gillar

2 Kommentarer

  • Svara
    Viccys Biffblogg!
    2 april, 2014 at 09:16

    Ser supergott ut! Som allt du gör… 😉

  • Svara
    Malin W
    3 april, 2014 at 14:46

    Testade det här receptet igår, fast jag va också tvungen att ändra lite.. 😉 men superbra inspiration är du på alla sätt å maten blev supergod! Åt min ”gryta” tillsammans med quinoa!! Gott!

Lämna ett svar till Malin W Avbryt svar