Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis RAWDESSERTER Recept Vardagsuppdatering

Raw pekan- och citronbitar

Ja men okej – igår gjorde jag godis. Typ världens godaste gotte. Fräscht och vårigt, och jag åt dem demonstrativt imorse medan jag tittade ut på SNÖN utanför fönstret. När jag klivit upp stod jag och bara stirrade ut i flera minuter innan jag liksom fattade vad jag såg. SNÖ. Så FEL. Mest fel för att jag bestämt mig för att ha klänning idag. Att ändra kläd-planer tycker jag alltid är lite extra jobbigt.

Så vi struntar i kläder och väder och äter godis istället! Raw, gottit och megaenkelt godis. Med mina favoritnötter pekan och cashew, och den dundergoda citronsmakande kokosoljan jag typ älskar lite extra mycket (jag vet, många ’typ’ och ’liksom’ idag. Skyller på snön.)pekancitron2

pekancitron3

Botten:

  • 55g pekannötter
  • 55g cashewnötter
  • 1/2 dl mullbär
  • 2 msk dadelpuré
  • en nypa havssalt
  • 1 tsk mesquite
  • 1/2 msk carob
  • 1 msk kokosolja

Mixa, platta ut och gör lager nr två:

Bre över botten, ställ in i kylen någon timme och skär i bitar. Försök att inte äta alla på en gång. Mest för att i så fall måste du ställa dig och göra nya på en gång, för har man väl provat dessa vill man typ aldrig någonsin vara utan igen.pekancitron1

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar