Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Middagstipset : Meatza

Åh, dagens middag var både enkel och snabb, för att inte tala om urgod. Dessutom är det en sådan där toppenrätt när man har småduttar och rester i kylen. Låt mig presentera meatza:meatzechicken2

 

Vad är meatza då, undrar ni? Jo, det är pizza med köttbas. Jag valde att använda kycklingfärs men det går lika bra med exempelvis nötfärs. Man blandar helt enkelt färs med lite lök, kryddor, ägg och fiberhusk och plattar ut till en pizzabas. Toppar gör man precis som med alla pizzor precis som man vill, men jag gjorde två varianter – en vanlig med färsk tomat och goudaost, samt en lite lyxigare med rödbetor, päron och rödlök på en fetaostkräm. Till det spirulizad zucchini, jordgubbar och avocado. Liksom, bättre tisdagsmiddag kan man nog inte få!meatzechicken

2 små kyckling meatze:

  • 250g kycklingfärs
  • 1/4 finhackad rödlök
  • 1 ägg
  • 1 tsk fiberhusk
  • kryddor (jag hade i oregano, salt, vitpeppar)

Bara att blanda. Platta ut på en plått du lagt bakplåtspapper på och grädda i 200 grader i ca 10 minuter. Lägg på valfri topping och grädda (gärna med grill-läge på ugnen) tills osten smält. Klart att servera!meatzechicken3

Du kanske gillar

8 Kommentarer

  • Svara
    Caroline
    6 maj, 2014 at 20:04

    Stort grattis Fanny! Så glad för din skull! Kram!

  • Svara
    Caroline
    6 maj, 2014 at 20:04

    Stort grattis Fanny! Så glad för din skull! Kram!

  • Svara
    sara
    6 maj, 2014 at 21:17

    HEJ!
    Vad gott det ser ut. Jag undrar vad du hade i fetaostkrämen mer än fetaost och om du förkokade rödbetorna innan du la på dom?

    • Svara
      roethlisberger
      7 maj, 2014 at 05:47

      rödbetorna var kokta och krämen var mosad fetaost, kryddor och creamcheese 🙂

  • Svara
    sara
    6 maj, 2014 at 21:17

    HEJ!
    Vad gott det ser ut. Jag undrar vad du hade i fetaostkrämen mer än fetaost och om du förkokade rödbetorna innan du la på dom?

    • Svara
      roethlisberger
      7 maj, 2014 at 05:47

      rödbetorna var kokta och krämen var mosad fetaost, kryddor och creamcheese 🙂

  • Svara
    Jennie
    7 maj, 2014 at 19:41

    Om man vill strunta i en botten (och älskar ost, som jag!) direkt så rekkommenderar jag varmt ostpizza gjort på enbart ost! =D Sen kan man addera ex oregano, tomatsås o annat man brukar ha som topping

  • Svara
    Jennie
    7 maj, 2014 at 19:41

    Om man vill strunta i en botten (och älskar ost, som jag!) direkt så rekkommenderar jag varmt ostpizza gjort på enbart ost! =D Sen kan man addera ex oregano, tomatsås o annat man brukar ha som topping

Lämna ett svar till sara Avbryt svar