Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering

”Sweet and spicy rabarber-curd”, av 3 ingredienser

Så enkelt – så himla, väldigt, massameega gott! För en rätt liten laddning (ger inte riktigt 2 dl) gör du såhär:

  1. Hacka rabarber i bitar, ca 5 dl ska du få ihop, och släng ner i en kastrull tillsammans med 4 msk honung.
  2. Tillsätt lite sambal oelek efter smak, någonstans mellan 1/2-2 tsk tycker jag är lagom.
  3. Låt puttra på medelhög värme ett tag, först kommer det bli lite vattnigt från rabarbern, men sedan tjocknar det snabbt. Rör konternueligt och smaka av med både honung och sambal.
  4. När det är lagom tjockt för din smak, dra bort från värmen och låt svalna. Klart! Förvara i kylen.

rabarbercurd1rabarbercurd3
Den här curden är verkligen god till det mesta, men jag gjorde den med ett speciellt recept in mind och det kommer om någon dag när jag hunnit provlaga… tills dess får ni här några andra tips:

  • ha några skedar i gräddsåsen, kyckling gör sig fint i och det hela passar grymt till ris eller pasta eller whatever you fancy…
  • bre på mackan. Jo, jättegott! Med ost, mmm…
  • ha i marinad – har inte provat ännu men tänkte köra på det till helgens grill, borde bli jättefint med tanke på hur söt/spicy-kombon brukar gå hem hos mig.
  • rör ihop med lite creme fraiche för en annorlunda kall sås till… ja men typ vad som helst gott?

rabarbercurd2

Du kanske gillar

3 Kommentarer

  • Svara
    My
    17 juni, 2014 at 18:43

    Ska helt klart provas till midsommar! Tack!

  • Svara
    Maria
    18 juni, 2014 at 05:31

    Vad gott det ser ut/låter! Ska absolut testas, älskar recept med få ingredienser!!
    Och just rabarber har vi så mycket av men dålig fantasi vad man ska göra med.
    🙂

  • Svara
    emma
    18 juni, 2014 at 19:01

    Åh vilken enkel! Min mamma brukar göra en chutney men det är tusen olika saker i den och förstås socker., men den är HIMMELSK! Torkade aprikoser ska man bland annat klippa i, och curry tror jag man har i.. och rödlök? Aja… mumsigt och kul med rabarber!!!

Lämna ett svar till emma Avbryt svar