Inspiration och pepp Kost Vardagsuppdatering

Hälsosamma fikor, fullspäckade dagar och framtidspepp

Igår var en dag i full non-stop-anda för min del. Klockan ringde 07 och då var det direkt iväg mot Uppsala för att fixa det sista inför en dags möten på ett företag som anlitat mig att ordna hälsosamma fikor. Det gör mig väldigt glad när jag får sådana uppdrag, när företagsledare inser den långsiktiga vinsten med att lägga några extra kronor på näringsrik, fin fika som faktiskt fyller sin funktion: den både är god och ger energi. Riktig energi, som får hjärnan att orka, samt håller fokus och motivation på topp.

Till förmiddagsfikan önskades något mindre sött, och jag gjorde då yoghurtkoppar med tjock naturell yoghurt, egen hallon/chia-sylt och på toppen Renées granola. Till eftermiddagen serverades en citron- och kokoskaka med en salsa gjord på ananas, hallon, lime och kokossocker. Jag vet vad ni nu tänker, för ni känner mig; var är chokladen?! True that – ingen fika utan choklad. Så till kaffet bjöds det på chokladbollar, faktiskt efter samma recept som barnen fick göra på Wenngarn förrförra helgen, de går nämligen hem hos alla inte bara barn!

fikanr1

Tyvärr hann jag inte stanna, men jag fick respons under eftermiddagen att alla varit nöjda och att alltsammans tagit slut. Det är ju alltid det bästa betyget – folk äter upp och tar mer. Själv var jag tvungen att rusa vidare, lunch hos Renée, ett möte snabbt på stan, sedan en demo av bästaste veganglassen, hem och susa vidare till Wenngarn för en halvtimmes svettmarathon innan stängning, för att slutligen landa i en soffa klockan 23. Trött, jovisst, men glad och lycklig över livet, möjligheterna och det faktum att det bara precis har börjat…

Du kanske gillar

2 Kommentarer

Lämna ett svar