Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Matlådefix inför roadtrip mot Gööötebooorg

Imorgon spenderar jag några timmar i bilen med några av de bästa människorna jag vet för att rulla mot Göteborg. Vi time:ar såklart Fitnessfestivalen, men planerar också att träna själva, äta gott, ta en nattlig tur på stan och överlag bara ha det himla bra!

Inför resan fixade jag matlådor till oss alla. Faktum är att jag har en hel väska fylld med ätbart att ha bredvid mig i bilen. Förutom lunch så är det ett gäng frukt- och nötbarer, questbars, protein-chips, nötter, choklad, proteinpulver i portionspåsar, frukt… man vet ju aldrig vad man blir sugen på, liksom.

Det där med matlådor får jag ofta frågor om. Vad man kan ha med sig som inte behöver värmas men ändå är en rejäl måltid. Jag gör nästan alltid samma sak i sådana lägen, men varierar såklart smaker och kombinationer så det känns aldrig som ”samma rätt” ändå – och det är pastasallad. Denna gång körde jag på bönpasta från risenta, majs, tomat, gurka och sharonfrukt som bas. Jag rörde ihop kvarg och sweetchili och blandade sedan alltihop. Toppade salladen gjorde jag med kyckling stekt i fajitakrydda. Enkelt, snabbt, håller kanon och ätes givetvis kallt.

matgbg1

Det fina med pastasallader är som sagt möjligheterna. Man kan slänga ner precis vad man vill! Jag gillar att ha i avocado och ost (feta!), och en dressing på honung och dijonsenap är grymt till just den kombon + kyckling. Mums! Tacosallad – har ni testat det? Helt vanlig tacokryddad färs av något slag (eller kycklingbitar för den delen, eller varför inte fisk, det funkar också) med alla de där grönsakerna och rörorna man gillar att ha i sina tacos. Skitenkelt och supergott.

Men nu gjorde jag som sagt en variant med fajitakryddad kyckling på toppen. Jag körde på en eko & saltfri kryddmix jag kikat på länge men aldrig kommit mig för att köpa (köpt på Willys, de har grymmaste ekoutbudet nowadays). Jag tycker framför allt att påsen är snygg, haha, så låter påsarna jag köpte häromdagen stå framme som diskret ”konst” i köket…

matgbg2

Och sen – något som håller det hela krämigt och göttit. Ingen gillar torr pasta liksom. Så det blev en sisådär 50/50 kvarg och sweetchili. Jag gillar egentligen crème fraîche mer i sådana här rätter, men någon sådan hade jag inte hemma så istället körde jag på naturell kvarg vilket såklart gick fint det med!

matgbg3

Ett kilo kyckling är lagom för oss tre, så den skar jag i munsbitar och hela påsen fajitakrydda fick åka ner i pannan. Jag slår sedan alltid på vatten för att hålla allt saftigt och fint.

matgbg4

Sådär ja! Hoppas kompisarna gillar och i värsta fall har jag som sagt en hel väska nödproviant att dela ut godsaker ur 🙂

matgbg5

Nå – vilka av er är i Göteborg i helgen? Jag ska försöka blogga och kommer garanterat uppdatera på instagram. Om just DU ser mig, och funderar på huruvida du ska picka mig på ryggen/greppa min arm/ropa efter mig, så fundera no more – just do it! Jag skulle bli superduperMEGAglad nämligen, så snälla hälsa! Vi kan säga hej, kramas, snacka lite skit eller whatever, jag tycker bara det är kul att få lite ansikten på ER också. Så kom fram och dra valfri hälsningsfras vetja, ser fram emot att ses!

 

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  Hanna
  28 november, 2014 at 11:34

  Består dressingen med honung och dijonsenap endast av det eller har du typ crème fraîche som bas? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   1 december, 2014 at 12:05

   man kan ju göra lite olika.. men ska jag ha dressing är olja basen, samt en skvätt vinäger+honung+senap+ ev. kryddor. Men ja även en bas på crème fraîche är gott, framför allt i pastasallad där jag diggar krääämigt 😉

 • Svara
  Hanna
  28 november, 2014 at 11:34

  Består dressingen med honung och dijonsenap endast av det eller har du typ crème fraîche som bas? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   1 december, 2014 at 12:05

   man kan ju göra lite olika.. men ska jag ha dressing är olja basen, samt en skvätt vinäger+honung+senap+ ev. kryddor. Men ja även en bas på crème fraîche är gott, framför allt i pastasallad där jag diggar krääämigt 😉

 • Svara
  Liselott
  30 november, 2014 at 20:51

  Fick span på den där kryddpåsen idag när jag var och handlade, så den fick följa med hem! Nu ska jag bara hitta någon lika trevlig med tacokrydda (har hittills hittade ekologisk, men inte utan ruskigt mycket tillsatt salt) så bblir jag nöjd sen! Drömmen vore ju om Renée Voltaire svängde ihop någon i stil med Hey Bombay, fast med taco-smaker då.

  Hoppas du hade det fint i Göteborg!

 • Svara
  Liselott
  30 november, 2014 at 20:51

  Fick span på den där kryddpåsen idag när jag var och handlade, så den fick följa med hem! Nu ska jag bara hitta någon lika trevlig med tacokrydda (har hittills hittade ekologisk, men inte utan ruskigt mycket tillsatt salt) så bblir jag nöjd sen! Drömmen vore ju om Renée Voltaire svängde ihop någon i stil med Hey Bombay, fast med taco-smaker då.

  Hoppas du hade det fint i Göteborg!

 • Svara
  Perfekt tacokrydda | Fitness & Hälsa
  11 april, 2019 at 05:53

  […] behöver jag inte längre för nu har jag hittat till en perfekt tacokrydda. Såg att Fanny tipsade om denna och dagen efter såg jag den i min affär: en ekologisk kryddblandning, helt fri från socker, salt […]

Lämna ett svar