CHEESECAKE & PAJ Efterrätt och gotte Julmys JULRECEPT Kost PROTEINBAK Recept

Cheesecake-bollar med pepparkaks-coating

Ja alltså svengelskan i rubriken.. Men det blir knasigt hur jag än formulerar mig; ”ostkaksbollar med pepparkakstäcke”…?! Nej. ”Cheesecake balls with gingerbread coating” – enbart engelska blir inte heller bra? Svengelska it is och jag rockar that shit.

prottecheeseginger3

För dessa bollar rockar. Jag har sagt det förr och jag säger det igen – SISU Nutrition är serien som kommit till kosttillskottshyllan för att stanna. Och rocka. Vi rockar mycket här idag. På svengelska.

prottecheeseginger1

 

Ni vet att jag gillar grejer som går snabbt. Som är i snacks-storlek. Som man kan ha en burk av i kylen och nalla ifrån när suget faller in. Det vill säga all day every day (still going strong med svengelskan). Dessa bollar, är sådana. Som man drar ihop på någon minut, för att sedan ha redo i kylen (och vissa av oss äter väl upp dem på någon minut också, men jaja, en del har tydligen någon slags ”jag-kan-ta-bara-två”-gen, har jag hört. Good for them).

De smakar jul. Pepparkakssmul med mandelbas och en mitt som smakar mild, söt vanilj. Den speciella, och i detta recept perfekta, konsistensen blir av just puddingmixen från SISU Nutrition, som är gjord på mjölkproteinisolat, men även innehåller psylliumfröskal och dessutom är berikad med MCT-fett från kokosnöt. Nu finns hela SISU-serien hos Svenskt Kosttillskott.

prottecheeseginger2

prottecheeseginger4

(receptet ger ca 10-12st bollar)

”Cheesecake”:

 • 100g kvarg
 • 1/4 dl mandelmjölk
 • 40g proteinpudding från SISU Nutrition
 • 1/8 tsk vaniljpulver
 • 15 vaniljdroppar (OBS – denna är inte en sötning, utan en smaksättare)

Pepparkaks-smul:

 • 0,75 dl mandelmjöl
 • 1/2 msk kokossocker
 • 1 tsk kanel
 • 0,5 tsk pepparkakskrydda

Rör ihop ingredienserna till ”cheesecaken”, låt vila en timme i kyl. Rulla till bollar – det blir lite kladdigt så ha kranen rinnande bredvid för att fukta händerna då och då. Rör ihop ingredienserna till pepparkaks-smulet och rulla sedan bollarna i det. Tillbaka in i kylen och så enkelt var det!

prottecheeseginger5

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Elin
  20 december, 2014 at 09:08

  Ååh, dessa ska jag absolut prova! Men har bara en fråga, tror du det funkar med vassle- eller kasienpulver istället för det andra? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   20 december, 2014 at 16:11

   det funkar garanterat – exakt mängd kan jag inte ge dig men kör lite i taget tills du får önskad konsistens 🙂 en mild, söt smak passar nog bäst, som vanilj. Kasein binder mer vätska, men kan bli lite ”klistrigt”, så en mix av dem båda kanske blir bra? Som sagt, måtta inte utan gå på känn och smaka av 🙂 hoppas det smakar!

   • Svara
    Elin
    20 december, 2014 at 19:04

    Tack snälla för svaret! Då ska jag testa dessa till ”uppersittarkvällen” på tisdag (om jag kan vänta ända tills dess vill säga 😉 )

 • Svara
  Elin
  20 december, 2014 at 09:08

  Ååh, dessa ska jag absolut prova! Men har bara en fråga, tror du det funkar med vassle- eller kasienpulver istället för det andra? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   20 december, 2014 at 16:11

   det funkar garanterat – exakt mängd kan jag inte ge dig men kör lite i taget tills du får önskad konsistens 🙂 en mild, söt smak passar nog bäst, som vanilj. Kasein binder mer vätska, men kan bli lite ”klistrigt”, så en mix av dem båda kanske blir bra? Som sagt, måtta inte utan gå på känn och smaka av 🙂 hoppas det smakar!

   • Svara
    Elin
    20 december, 2014 at 19:04

    Tack snälla för svaret! Då ska jag testa dessa till ”uppersittarkvällen” på tisdag (om jag kan vänta ända tills dess vill säga 😉 )

Lämna ett svar