Efterrätt och gotte GODIS Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering VEGAN

Veganska Proteintryfflar (…och jakten på det bästa pulvret)

veganskatryfflar900

Den senaste tiden har jag laborerat lite med veganska protein av olika dess slag. Både rena varianter så som hampa- och risprotein, men också blandningar och mixer. Jag har bara naturella hemma just nu, och det är onekligen svårt att maskera den ”grova” smaken (fast med tillräckligt mycket choklad så blir det mesta gott). Har klickat hem några påsar med smaksatta pulver för att se om det underlättar och gör skillnad (för ibland vill man ju ha andra smaker än choklad. Tydligen. Hävdade kunden. Ibland är man inte överens osv..)

I alla fall. I pralinerna ovan använde jag ett risprotein jag fick ett smakprov av under ett möte hos Biofood i förra veckan. Ska ta hem mer för det var riktigt bra, och kommer givetvis skriva mer om det då, promise! Hur som helst var det ett risprotein med chokladsmak, och även om man kan ana en eftersmak så kan jag ändå säga att med lite mer sötning/något torkat bär/mer choklad, så är dessa ovanligt o-grova 😉

 • 40g risprotein med chokladsmak
 • 25g havremjöl
 • 10g kakao
 • 1,5 tsk stevia (motsvarar 4 msk socker/sötning av annat slag)
 • 32g mandelsmör
 • 1/2dl+2 msk mandelmjölk
 • en liten liten nypa salt
 • choklad att rulla i

Blanda alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan. Rör ut mandelsmöret i mandelmjölken, och tillsätt sedan den torra blandningen. Neeej det ser ut att vara för lite vätska och himlans torrt men så ska det alltså vara – fortsätt röra, övergå eventuellt till handarbete mot slutet så nu ”knådar” degen. Rulla till bollar, doppa i smält choklad och låt ”stå till sig” i kylen någon timme.

Hojta gärna till om ni testar, och säg vad ni tyckte! Är man ”van vegan” vet man ju att även de barer/dylikt man hittar i butik ”smakar lite ris”, så att säga.. Således, kommer icke veganer vana vid sötare barer garanterat känna den speciella smaken. Det är ju vad det är, liksom, och val av märke gör stor skillnad. Det här risproteinet är utan tvekan det bästa jag smakat hittills (har alltså laborerat ett tag nu…) så jag ska absolut kolla upp var det finns att köpa etc. Ha nu en fin dag kompisar!

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Josefine
  12 februari, 2015 at 14:10

  Jag håller med dig helt och fullt om att det kan vara svårt med veganskt proteinpulver. I synnerhet risprotein. Jag har testat MASSOR av sorter, men det finns ett som är tveklöst bäst: Growing Naturals (finns på iherb). Jag tycker att de smaksatta (vanilj och choklad) är lite för söta och kör helst med naturellt, som jag smaksätter själv. Men konsistensen på detta pulver är helt outstanding, och så även smaken. Har även testat Renée Voltairs, Jarrow foods, Nutiva m.fl. Samtliga smakar URK och grovt, med förskräcklig eftersmak, duger knappt till att baka bröd med ens och blandar man dem i smoothies blir det vidrigt.

  När det gäller hampaprotein har jag också testat flera olika. Det jag har fastnat för är Manitoba Harvest Pro 70, högre proteinhalt än ”vanligt” hampaproteinpulver, och mycket mer finmalet. Man slipper den där grova sandiga konsistensen till förmån för ett pulver som är ”lent”. Me like! Även detta pulver finns på iherb.

  Veganska bars som har lite högre proteinhalt har jag dålig koll på eftersom jag sedan 2 år äter sojafritt p.g.a. amning av allergiskt barn. De jag har testat som finns i Sverige är inte särskilt goda (inte alls, faktiskt)… Däremot har jag tuggat i mig massor av Nugo Nutritions Gluten Free Dark Chocolate Crunch bars. Mums!

  När jag åt sojaprotein gillade jag en sort som heter Pro 92 och är av märket ”Naturell” eller något liknande. Vaniljsmak, sötat med aspartam tror jag. Då fanns det nog hos Biofood, så om du är sugen på att testa sojaprotein är det mitt tips (annars får du komma förbi Örebro och hämta en burk, har kvar sedan tidigare beställningar…).

  Kramisar!

 • Svara
  Jenn
  12 februari, 2015 at 18:35

  Vilket märke var det? Var det Epic risprotein?
  Jag är vegan men jag använder inte proteinpulver. Tycker helt enkelt först o främst att jag inte behöver det och sedan tkr jag inte det är speciellt gott heller. bLev vegan förra året, men innan dess var det typ 8 år sen som jag använde/åt (annat) proteinpulver! Har provat nån gång då och då sen dess men bara tyckt att det smakar äckligt och syntetistkt då… Jag känner inget behov av det och känner att jag vill lägga mina pengar på annat =)

 • Svara
  Jenn
  12 februari, 2015 at 18:39

  P.s. Glömde ju skriva att de ser ju bara dööööö-goda ut!!! (dregel, dregel!!) 😛 D.s.

Lämna ett svar