BROWNIES & BLONDIES Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Very Chocolaty Chocolate Protein Brownie

Vi inleder veckan med ett enkelt, gott och chokladigt recept, tycker jag! Så ni vet att ni hamnat på rätt blogg, liksom.

trippleb2

Dessa brownies sötade jag med choklad-sirapen jag skrev om här, och jag har verkligen ansträngt mig för att få ner så mycket choklad som mjöligt. Utöver sirapen som i sig smakar choklad, har jag också i vassle med chokladsmak, kakao såklart, samt en smulad my zero-bar som liksom smälter in i brownien och tar det hela till en helt ny nivå…

Faktum är att mer än hälften av ingredienserna i detta recept är ”av chokladig karaktär”, för utöver ovan nämnda grejer är det bara 3 till saker man behöver (+ en nypa salt). Självklart kan man leka med andra smaker; vaniljvassle och en bar av annan smak blir till exempel säkert jättegott! Jag har ytterligare en idé som jag ska testa redan i veckan, återkommer med resultatet… 

Fast, choklad är choklad liksom. Gotte innehållandes choklad x4 är av uppenbara skäl bra precis som de är.

trippleb1

För 4 stora brownies:

 • 1 dl äppelmos
 • 50g cashewsmör (jag använde det här)
 • 2 msk mjölk
 • 1/3-1/2 dl My Syrup Chocolate
 • 65g vassleprotein med chokladsmak – jag använde detta i smaken chocolate brownie
 • 1 msk kakao
 • en liten nypa salt
 • 1 My Bar Zero (jag använde choklad)

Gör såhär:

 1. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (min hade måtten 15×15 cm) och sätt ugnen på 160 grader.
 2. Rör ihop äppelmos, cashewsmör, mjölk och sirap tills jämnt. Tillsätt vassle, kakao och salt. Bryt baren till bitar/smula till stora smulor och rör ner i smeten.
 3. Ner med hela härligheten i den bakplåtspappersklädda formen och grädda i ca 15 minuter. Mitten får gärna vara lite kladdig – ni vet chokladiga ting blir ju bara godare efter en natt i kylen, och det som i nygräddat tillstånd kanske var lite lite för kladdigt blir under den natten sådär perfekt kladdigt och gött.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Liselott
  15 juni, 2015 at 12:58

  Redan när man läser rubriken och ba ”…ah, nä, men det här låter som ett recept för mig.”

 • Svara
  Kajsa
  15 juni, 2015 at 20:07

  Hejsan! Tänkte beställa hem fibersirap nu men min fråga är: ska man ta den som heter gold eller clear? Hälsn Kajsa

Lämna ett svar