BROWNIES & BLONDIES Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering

Peanut Chocolate Chip Blondies

Fem skäl för dig att spara detta recept:

  1. det är ett typiskt ”mixa ihop och skjutsa in i ugnen”-recept, det vill säga det går fort och är enkelt
  2. innehåller bara 9 ingredienser (varav 4 knappt räknas då de är salt, bakpulver, bikarbonat och vaniljpulver)
  3. en av ingredienserna är choklad (det borde i och för sig räcka som skäl, kan en tycka)
  4. man kan äta hela satsen till frukost om man önskar, näringsvärdena är nämligen kalasfina
  5. smeten smakar ljuvligt och går finfint att äta som den är! Man kan alltså säga att det är som två recept i ett; antingen gör man blondies, eller så tar man fram en sked och äter cookie dough. Eller så gör man blondies av halva smeten, och medan den gräddas i ugnen äter man resten som cookie dough… mmmhm!

pccblondie1

Jag använde fiber sirap, sukrin gold och den nya chokladen från Nutri-Nick. Man kan om man vill använda kokossocker istället för sukrin, och givetvis vilken choklad man vill 🙂

Du behöver:
(6 blondies)

  • 235g (1 tetra) kokta, sköljda och avrunna kikärtor
  • 30g jordnötsmjöl [klick] +3 msk vatten // ELLER 4 msk jordnötssmör
  • 40g (2 msk) fiber sirap gold [klick]
  • 2 msk sukrin gold [klick]
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1/5 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk vaniljpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 20g choklad, hackad i små bitar [klick]

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform.
  2. Skölj kikärtorna noga, gärna flera gånger, och låt rinna av.
  3. Rör ihop jordnötsmjölet med vattnet så det får konsistensen av jordnötssmör (använder du vanligt jordnötssmör skippar du helt enkelt detta steg)
  4. Mixa ihop allt utom chokladen, förslagsvis i en bunke med stavmixer. När det är en helt slät smet, rör ner chokladen.
  5. Bre ut smeten i ugnsformen och jämna till med slickepotten/skeden du använder. Skjut in i ugnen och grädda i ca 20-25 minuter, den ska ha fått lite färg men det gör inget om den ser lite ofärdig ut.
  6. Låt svalna något innan du skär upp i bitar; ljummen är den ganska mjuk men riktigt god med tex en kula vaniljglass. Låter du den ”stå till sig” i kylen någon timme blir den fastare – som en brownie, fast blondie, helt enkelt!

pccblondie2

Du kanske gillar

4 Kommentarer

  • Svara
    Linda Assarsson
    22 juni, 2015 at 06:29

    Älskar att baka sådant som man lika gärna kan mumsa till frukost, då näringsvärdet i det är väldans bra 🙂

    Gjorde en kladdkaka igår fylld av näring 🙂
    Att den till på köpet var väldans god (som ju faktiskt är det viktigaste!!) kändes som en högvinst!
    Chokladlycka liksom 🙂

    http://lindaassarsson.blogg.se/2015/june/kladdkaksfika.html

    Testa gärna, perfekta fikat i sommarsolen 🙂

  • Svara
    Mia
    22 juni, 2015 at 17:32

    tror du dessa går att frysa?? 😉

  • Svara
    Liselott
    24 juni, 2015 at 12:00

    Bakade dessa igår. Det är inte himla jättemycket kvar vid det här laget, om vi säger så. Galet goda!

    • Svara
      roethlisberger
      29 juni, 2015 at 13:37

      Haha det är väl så det ska vara, eller?!

Lämna ett svar till Linda Assarsson Avbryt svar