Inspiration och pepp Övningar Träning Vardagsuppdatering

Benpass i varm kvällsol i ett tomt gym

Igår körde jag ut till Wenngarn för ett kvällspass. Under bilfärden ut spelades ”förfest-låtar” på radion, kvällssolen värmde genom rutan och jag var bara på så himla bra humör. För en gångs skull såg jag fram emot ett benpass (!) och det händer ju verkligen inte ofta. Jag behövde inte ens musik i hörlurarna (så pepp var jag!) utan istället lyssnade jag på tyngre radio med Linus Carlen under passet.

Passet bestod av 3 superset, det vill säga totalt 6 övningar, och gick relativt snabbt (för att vara ett benpass, that is) men det var med trötta ben jag svettig lämnade gymmet, vill jag lova. Under den här bilden från igår på en svettig, go och gla’ Fanny, har jag skrivit hur passet såg ut.

fannywen2

Uppvärmning 1: 12 min på crossen (ja, i slowmotion alltså, för jag passar ofta på att svara på mail här…)

Uppvärmning 2: böj med gummiband (såhär) upp till vikten jag orkar göra 5 repetitioner på. Där börjar nämligen passet:

Benböj (5 rep) i superset med Liggande lårcurl (5 rep)
5 set – 30 sekunders vila mellan övningarna och 90 sekunders vila mellan seten

Frontböj (10 rep) i superset med Benspark (10 rep)
4 set – 30 sekunders vila mellan övningarna och 90 sekunders vila mellan seten

Raka mark (10 rep) i superset med Liggande lårcurl (10 rep)
4 set – 30 sekunders vila mellan övningarna och 90 sekunders vila mellan seten

Och sist men inte minst; Wenngarn alltså. En kväll som igår, helt ensam i gymmet med kvällssolen skinande genom de stora fönstren, åh, det är magi!

fannywen1

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar