Efterrätt och gotte GODIS kitchenstories Kost Mellis & Kvällis Okategorierat Recept Vardagsuppdatering

Caramel Peanut Cookie Dough Chocolate Cups

cookiecups1

Ett gotte jag aldrig aldrig tröttnar på är chocolate cups av olika slag.

Även om klassikern med jordnötssmör+choklad är rätt himla svårslagen i all sin enkelhet, så är det kul att leka lite med smaker och konsistenser ibland också. Tidigare har jag till exempel gjort Coffee Cookie Dough Cups och de här ”cupsen” fyllda med macadamiasmör, rostad kokos och havssalt. I min senaste ebok Everything Chocolate finns ett recept på dögoda Cashewcups med citron & honung också, och ja, jag tror ni fattar grejen – variationsmöjligheterna är många och det allra allra mesta passar att täcka med choklad och kalla för cup!

Oavsett fyllning och smaksättning är grundtanken med chocolate cups just enkelheten – det ska gå snabbt att slänga ihop. Häromdagen gjorde jag en ny version där jag rörde ihop jordnötsmjöl (för det får allt att smaka typ kakdeg dvs typ jättejättegott) med två skedar av min hemgjorda kolasås. Succé!

cookiecups2

Du behöver: (6st)

Gör såhär:

  1. Smält chokladen och skeda ut hälften av den i 6 formar (jag använde silikonformar i vanlig muffins-storlek) och tippa dem lite för att få ”chokladkanter”. Ställ in i kylen så länge.
  2. Rör ut kolasås i 1 msk mjölk tills slätt. Tillsätt fibersirap, jordnötsmjöl och en nypa salt. Ha i litelite mer mjölk om det behövs (jag hade sammanlagt kanske 1,5 msk?) och smaka av med steviadroppar.
  3. När du har en lätthanterad deg, släng ner kakaonibs/hackad choklad och arbeta in. Dela upp i 6 bitar och rulla till bollar.
  4. Tryck ner kakdegsbollarna i de förberedda choklad-cupsen och täck slutligen med den sista smälta chokladen. Ställ tillbaka in i kylen för att stelna.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar