Kanelbulle = favorit. Mandelsmör = favorit. Logiken blir givetvis att kombinerar jag de två, så får jag en dubbelfavorit, eller hur? Makes sense.
Man kan givetvis göra eget mandelsmör, men själv använde jag denna gång färdigt mandelsmör. Vilket innebär att det tar ungefär 1 minut från start till mål. 1 minut tills man kan äta kanelbulle med sked. 1 minut är en väldigt lagom tid för sådana ting, kan jag tycka.
Vill man inte äta det kaneldoftande smöret med sked, kan jag meddela att det är ljuvligt på gröt (så det liksom halvsmälter ner i den varma gröten… mmm) och lika ljuvligt ihop med cream cheese på alla sorters knäcke eller riskaka. Men min personliga favorit är nog det enklaste av de enkla – ihop med ett skivat, krispigt äpple. Så-himla-gott.
Du behöver: (≈2dl)
- 30g mandelsmör
- 30g mandelmjöl
- 15g neutral kokosolja
- 15g fibersirap gold
- 1 tsk kanel
- 1/3 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk smörextrakt (går att skippa)
- 15 steviadroppar med karamellsmak
- 8-10 steviadroppar med vaniljsmak
- 3 msk varmt vatten
Gör såhär:
Rör ihop ba! Eventuellt, om din kokosolja är stenhård, kan det vara en god idé att micra den + mandelsmöret i några sekunder så det lättare rörs ihop. Men sen, ja sen bara rör du ihop allt och smakar av med kanel, sötning och, om du använder, smörextrakt*
*Jag köpte en liten flaska smörextrakt från iherb för ungefär hundra år sedan, och eftersom användningsområdet är rätt begränsat och jag aldrig riktigt förstått vad man ska ha det till, står det kvar i skåpet. Här passade några droppar bra dock! Men det går absolut att utesluta.
4 Kommentarer
ISA
20 september, 2015 at 14:24nu dog jag nästan lite… <3
ISA
20 september, 2015 at 14:24nu dog jag nästan lite… <3
Marja - Baka Sockerfritt
20 september, 2015 at 15:19Vad gott det låter! Älskar nötsmör av alla möjliga slag 🙂
Marja - Baka Sockerfritt
20 september, 2015 at 15:19Vad gott det låter! Älskar nötsmör av alla möjliga slag 🙂