kitchenstories Kost

Förslag på nyårsmeny (snabbfixad och festlig)

Det här med att vi om mindre än 48 timmar kliver in i ett nytt år. Kommer det som lite ”plötsligt” för dig också, precis som det gör för mig?

Jag har faktiskt inte firat nyår sådär ”på riktigt” så värst många gånger i mitt liv. En enda gång har jag varit på riktig fest, det var för 8 år sedan eller något sådant. Förra året var jag på bröllop på nyårsafton, som givetvis övergick till finmiddag och fest till kvällen, men det kändes såklart mer som just bröllop än nyår, liksom. De flesta år har jag bara ätit något gott, med någon jag tycker om, och varit nöjd om jag varit vaken till tolvslaget.

I år ska jag dock iväg på kalas och behöver inte tänka på vad som ska serveras till middag. Om det råkar vara så att du har bjudit hem lite folk att fira in det nya året med, men inte riktigt ”hunnit med i svängarna” (och därför nu, såhär en dag ut, är lätt stressad över hela ”vad-jag-ska-servera-mina-gäster-biten”)  så kommer här ett förslag på nyårsmeny!

 • 2 förslag på förrätt (fisk/veg)
 • 3 förslag på huvudrätt (fisk/fågel/veg)
 • 1 förslag på efterrätt – för den är ungefär oslagbar.

Alla recept går snabbt att göra, och det mesta kan du förbereda redan ikväll. 

FÖRRÄTT

FISK – Het ananas- och mango ceviche (klick) Servera förslagsvis i en halv avokado.

VEG – Ärtsoppa med sting (klick)

nyarforratt

HUVUDRÄTT

FISK – Lax med ädelost-täcke (klick)

FÅGEL – Kyckling med chili-karameliserat päron (klick)

VEG – Nötig Falafel, aka världens kanske godaste falafel! (klick)

nyar2forslag

DESSERT

Fransk chokladtårta (klick)

fransk2

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Tanja
  30 december, 2015 at 14:52

  Jo men visst kommer nyår väldigt plötsligt i år! Även om jag njuter av ledigheten så måste jag nog erkänna att jag ser vansinnigt mycket fram emot vad 2016 har att erbjuda också.
  Förresten, gjorde kladdkakan du delade med dig av häromdagen. GAH va gott! Okej, i vanlig ordning så blev det väl inte eeeexakt enligt receptet. Jag använda vanligt mandelmjöl och vanligt kokosmjöl, samt att jag använda Sukrin Gold + lite fibersirap som sötning. Men huamejja va gott det vart!! Tryckte i mig 1/4 av kakan i raskt tempo och resten skyndade jag mig att frysa in i småbitar. 😀
  Gott Nytt År!!

 • Svara
  Tanja
  30 december, 2015 at 14:52

  Jo men visst kommer nyår väldigt plötsligt i år! Även om jag njuter av ledigheten så måste jag nog erkänna att jag ser vansinnigt mycket fram emot vad 2016 har att erbjuda också.
  Förresten, gjorde kladdkakan du delade med dig av häromdagen. GAH va gott! Okej, i vanlig ordning så blev det väl inte eeeexakt enligt receptet. Jag använda vanligt mandelmjöl och vanligt kokosmjöl, samt att jag använda Sukrin Gold + lite fibersirap som sötning. Men huamejja va gott det vart!! Tryckte i mig 1/4 av kakan i raskt tempo och resten skyndade jag mig att frysa in i småbitar. 😀
  Gott Nytt År!!

Lämna ett svar