kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept

Vegetarisk färs med soja, chili & honung

Sedan jag inför jul fick hem lite produkter för ett vegetariskt julbord från quorn (som jag skrev om här) har påsen med quornfärs legat kvar i frysen. Igår hade jag lite utav en ”rensa kylen på ditten och datten”-dag och middagen jag serverade min vän Emelie och mig själv blev helt enkelt ett ihopplock av goda grejer. Där tyckte jag lite vegetarisk färs passade alldeles strålande! 

Smaksättningen var en kombination jag velat testa ett tag men liksom aldrig fått tillfälle att prova. Låt inte den något trista färgen avskräcka – det blev verkligen supergott!

quoarnfars3

För två portioner:

 • 1/2 stor tomat, finhackad
 • 2 vitlöksklyftor, pressade
 • 1/2 dl kinesiskt soja
 • 2 msk honung
 • 1/2 msk paprika/chilisås
 • 1 msk färsk persilja
 • 1/2 tsk torkad oregano

Jag gillar enkelt och det här är ungefär så enkelt det kan bli:

 1. Rör ihop ovanstående ingredienser i en kastrull.
 2. Rör ner 150g quornfärs (fryst)
 3. Värm upp, sänk värmen till låg-medium och låt puttra under lock i en 10-12 minuter.
 4. Klart!

Ja och så valfria tillbehör såklart! Vi körde på en salsa bestående av favoriter (persimon, avocado, gurka, tomat) och svarvade morötter, som under tiden jag fixade resten av middagen fick ”stå till sig” i en fräsch dressing/marinad (1 klementin + 1/2 lime + 1/2 tsk sriracha).

Snippsnappslut så var denna lilla måndagsmiddags-historia slut!

quoarnfars1

Du kanske gillar

Inga kommentarer

  Lämna ett svar