kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER Tillbehör TILLBEHÖR & SALTA SNACKS

Tips: prova den här varianten av hummus med majs & chipotle!

När jag häromveckan kikade in i skafferiet noterade jag att där av någon orsak stod väldigt många burkar majs. Det är för övrigt rätt ofta jag ”fyndar” bortglömda livsmedel och ingredienser i skåpen här hemma. Grejer jag vid köptillfället säkerligen haft en specifik plan med, men om den planen inte genast verkställts så händer det lätt att den snabbt glöms bort. För jag har liksom… ganska många sådana. Ganska många idéer på goda ting att testa.

Hur som helst resulterade detta majs-fynd i en ny variant av hummus, och även om jag inte har den blekaste aning om vad min ursprungstanke med majsen var när den inhandlades, så känner jag att det hela slutade rätt himla bra, faktiskt. För den här hummusen är helt klart en ”keeper” i receptsamlingen, testa själv vetja!

majschipotlehummus

Chipotle paste (finns av märket Santa Maria i vanliga livsmedelsbutiker) är förresten en kryddblandning gjord av torkad och rökt jalapeño-chili som ger tydligt rökig smak och viss hetta till både grytor och kalla såser. Innehållsförteckningen är så simpel som: chipotle chili (34%), färsk lök, tomatpuré, ättika, färsk vitlök, salt, kryddor.

Du behöver:

  • 1 tetra kikärtor
  • 1 liten burk majs (140g avrunnen vikt)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tahini
  • ca 1 tsk chipotle paste
  • salt
  • spiskummin

Gör såhär:

  1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av.
  2. Häll av spadet från majsen.
  3. Mixa ihop kikärtor, tahini, olivolja och majs.
  4. Tillsätt chipotle paste och smaka av med salt och spiskummin.
  5. Klart!

majschipotlehummus2

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Mange
    26 januari, 2016 at 11:30

    Mmm, låter riktigt gott. Tack för inspirationen, känner jag har kört fast lite med maten så detta var en tacksam inspiration!

Lämna ett svar till Mange Avbryt svar