Efterrätt och gotte kitchenstories Kost PROTEINBAK Recept SMÅKAKOR & KONDISBITAR

Chokladtäckt kladdkake-kräm på seg mandel- & kolabotten = drömgoda chokladbiskvier

Om man söker på ”biskvier” i sökrutan här på bloggen så hittar man ett (1) recept. Ett ynka recept. Det går ju inte för sig, tänkte jag, helt plötsligt en dag. Sagt och gjort – jag gjorde biskvier!

Innan ni får receptet vill jag bara klämma in här att jag gjorde en laddning på 14 stycken biskvier. Det var helt klart ett utav mina bättre beslut so far i år. För det visade sig att de var inte bara goda att äta samma dag som de gjordes, utan efter något dygn i kylen blir hela alltet ännu snäppet vassare; botten blir härligt seg i mitten (men har fortfarande en krispig yta!) och chokladkrämen har som gått från urgod till löjligt jäkla urgod.

Poäng: känner du för att testa tålamodet och plåga dig lite såhär under helgen? I så fall är mitt hetaste tips att göra typ en fjärdedel av det här receptet. Annars rekommenderar jag dig att göra hela. Alternativt dubbla det.

biskvier2

CHOKLADBISKVIER

(receptet ger 14 st biskvier)

Botten:

Krämfyllning:

  • 150g vita bönör – givetvis kokta och väl sköjda
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 dl sukrin melis (52g) – eller florsocker
  • 1/2 dl (15g) chokladsmakande kasein (jag använde tyngre’s kladdkaka)
  • 1/2 dl kakao (20g)
  • en nypa salt

+ cirka 100g choklad att doppa biskvierna i

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper (eller en silikonmatta) på en plåt.
  2. Börja med botten: Smält kokosoljan, ställ åt sidan att svalna något.
  3. Rör ihop torra ingredienser till botten, tillsätt sedan fibersirap, mjölk och avsvalnad kokosolja. Arbeta ihop till en deg.
  4. Form till 14 bollar som du fördelar på den bakplåtspappersklädda plåten. Tryck till lätt, bara så de blir lite plattare.
  5. Grädda i ca 12 minuter, tills de fått en fin färg. Ta ut och gör krämen:
  6. Rör ihop alla torra ingredienser och ställ åt sidan.
  7. Mixa ihop bönor och mjölk, tills helt jämnt (det ska se ut- och kännas som rumsvarmt smör, helt enkelt) 
  8. Vispa sedan ihop bön-smeten med den torra blandningen till en slät kräm.
  9. Bre krämen över biskvibottnarna och ställ in i kylen (eller frysen, om du har väldigt bråttom och/eller ont om tålamod) i någon timme.
  10. Smält chokladen, doppa biskvierna, låt stelna, enjoy!

biskvier3

Du kanske gillar

8 Kommentarer

  • Svara
    Marja - Baka Sockerfritt
    26 februari, 2016 at 13:09

    Ojoj, vad gott detta ser ut, helt fantastiskt!

  • Svara
    Marja - Baka Sockerfritt
    26 februari, 2016 at 13:09

    Ojoj, vad gott detta ser ut, helt fantastiskt!

  • Svara
    Neamdring
    27 februari, 2016 at 12:49

    Jag beundrar dig som lägger ner så mycket tid i köket. Helt sjukt så mycket gott du får fram. *imponerad och jätteavundsjuk*

  • Svara
    Neamdring
    27 februari, 2016 at 12:49

    Jag beundrar dig som lägger ner så mycket tid i köket. Helt sjukt så mycket gott du får fram. *imponerad och jätteavundsjuk*

  • Svara
    Mari
    29 februari, 2016 at 20:03

    Men mums. Typ det bästa jag vet 🙂

  • Svara
    Mari
    29 februari, 2016 at 20:03

    Men mums. Typ det bästa jag vet 🙂

  • Svara
    Natalie
    15 mars, 2016 at 08:48

    Ser hur gott ut som helst. Skulle man kunna ersätta vitafiber med något annat tror du? Har inte det hemma och blev så sugen på att testa receptet.

  • Svara
    Natalie
    15 mars, 2016 at 08:48

    Ser hur gott ut som helst. Skulle man kunna ersätta vitafiber med något annat tror du? Har inte det hemma och blev så sugen på att testa receptet.

Lämna ett svar till Natalie Avbryt svar