kitchenstories Vardagsuppdatering

Två laddningar godsaker från iherb (till priset av noll kronor)

Ja men visst, nu var det dags igen! Förra helgen beställde jag två små laddningar från iherb – den ena (som såg ut såhär) kom redan i slutet av förra veckan, och den andra (som såg ut såhär) kom idag. Precis som senast jag beställde kostade hela kalaset mig noll kronor, alltså hur himla härligt är inte det?! Det är typ jättejättehärligt.

När jag skrev om min förra order från iherb svarade jag även på några vanliga frågor och funderingar, exempelvis hur man får en bra överblick över vad ens paket väger, hur man kan se den totala kostnaden, och så tar jag upp det där med tull. En sak jag också tar upp i det inlägget är hur det kan vara en god idé att dubbelkolla produkternas ”shipping weight”. För beroende på saker som VAD själva förpackningen i sig är gjord av kan ytterligare skyddsmaterial behövas under frakten (för exempelvis glasburkar eller vätskor) vilket alltså innebär att de förpackas i större kartonger, och det i sin tur påverkar ju själva ”totalpaketets” längd, bredd och höjd – och då även fraktvikten.

iherbmars2 iherbmars3

Ett tips! Jag har ju gjort det lite till ett mission att pricka in varje order så de väger under 1814 gram (för då kan man välja billigaste frakten) men ändå komma upp i den totalsumma som ger gratis frakt (den summan varierar med några kronor upp och ner, men runt 330:- brukar det vara). När det saknas några ynka kronor i kundkorgen för att slippa frakten, brukar jag ”fylla ut” den med lätta småsaker. Denna gång blev det ett läppsyl i ena ordern och en minipåse frystorkad banan.

Ja, det är ju nörderier, helt klart. Meeen på något vis ändå rätt tillfredställande, att kunna klicka hem en massa finsaker och inte betala en enda krona…

iherbmars1iherbmars4

Jag tror väl i och för sig att de flesta av er redan klickat hem finheter från iherb både en och två gånger vid det här laget, men om så inte är fallet; med koden TBK231 får du rabatt på ditt första köp 🙂

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar