De här muffinsen… Jag vet ärligt talat inte riktigt var jag ska börja beskriva dem. Ska jag berätta om hur perfekt kletiga de blir i mitten? Eller kanske inleda med att konstatera hur fint citron passar med vit choklad? Ska jag förklara hur du nog gör klokast i att dubbla receptet på en gång?
Det här är i alla fall kladdkakemuffins. Kladdkakemuffins med tre av de bästa smakkompisarna there is, nämligen vit choklad+kokos+citron. De görs på ingen tid alls, och självklart går det precis lika bra att göra en enda stor kladdkaka, istället för flera små muffins.
Innan vi snöar in på dagens recept, kan jag varmt rekommendera den som gillar kladdkaka att också testa mitt recept på (protein-) kanelbullekladdkaka, så-himla-god! Och skriver du ”kladdkaka” uppe i bloggens sökruta hittar du flera andra smarriga varianter på kladdisar. Just sayin. Nu vidare till dagens!
Jag använde här vassleprotein från Sisu Nutrition i smaken citron/vit choklad, och självklart går det att använda vassle i valfri annan smak, men lika självklart blir inte resultatet detsamma. Säkert gott men ja, inte samma. Om du vill testa det vassle jag använde, eller något annat från Sisu, kan du alltid använda koden Fanny15 för 15% rabatt på din order från Sisu. Och nej, jag får inte en krona om du använder min kod. Jag fixade koden för att jag ville ge er möjligheten att prova något jag själv uppriktigt gillar och rekommenderar, till ett finare pris.
Du behöver: (6 st muffins)
- 60g kokosolja
- 1 ägg
- 1/2 dl strösocker eller sötströ som mäter lika
- 3 msk (20g) fettreducerat kokosmjöl *
- 1/2 dl (25g) vassleprotein i smaken citron/vit choklad
- 1/4 tsk vaniljpulver
- saft + rivet skal från 1/2 citron
- en liten liten nypa salt
* har du inte fettreducerat kokosmjöl kan du absolut använda vanligt kokosmjöl! Mät då upp 3 msk, vikt kan variera lite beroende på märke.
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.Smält kokosoljan, ställ åt sidan att svalna en aning.
- Rör ihop torra ingredienser i en liten skål, se till att ev. klumpar i kokosmjölet försvinner.
- Vispa ägg och socker/sötning pösigt med elvisp. Tillsätt kokosoljan, den torra blandningen, citronskal och -saft och vispa till en jämn smet.
- Häll smeten i 6 muffinsformar och grädda i ca 12 minuter.
- Ta ut, låt svalna och förvara i kylen. Vid servering; pudra över florsocker och toppa med rivet citronskal.
4 Kommentarer
Katarina
21 april, 2016 at 12:37Men åh, så gott! Kletigt är bäst 🙂
ISA
21 april, 2016 at 14:06men jäkeeeel vad gott. Kladd + choklad är oslagbart! spännande med vit choklad dock!
Caroline Kempe
21 april, 2016 at 17:33Men…. Jag dreglar, haha..!
Clean Eating by Annika
22 april, 2016 at 04:30Kan bara hålla med dig om att vitchoklad och kokos är en match made in heaven! Så gott ditt recept ser ut! Tror bestämt jag måste testa också 😉
en fråga ang kokosmjölet – varför fettreducerat? Kokosmjöl suger ju upp ganska mycket vätska i en smet och suger det fettreducerade upp ännu mer? Inbilliar mig att fettreducerat kan göra smeten torrare. Eller tänkte jag fel?