Första gången jag provade att göra en så kallad ”snabbvariant” av pulled chicken var för några månader sedan, och vid det här laget har jag hunnit göra flera olika versioner. Det är så enkelt, går så snabbt och framför allt så blir det ju så gott! Har ni testat än? Om inte så gööör det! Förslagsvis den varianten jag delar med mig av här idag, det är nog min favorit hittills!
Den här gången serverade jag kycklingen med mina två ”current obsessions”, nämligen picklad rödlök och tsatsiki. Vilket i och för sig är två saker jag alltid gillar, inte bara just nu, men de passar faktiskt till i princip allting och nu kan jag alltså även intyga att de passar lite extrafint till pulled chicken! Jag gjorde även små snabba bröd, av precis samma recept som för korvbröden bakade med chiafrö, fast helt enkelt formade som burgar-bröd istället!
- 2 små kycklingfiléer
- 10 körsbärstomater
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1/2 msk chipotle pasta
- 1/2 tsk kinesisk soja
- 2 msk sukrin gold (eller kokossocker)
- 1 msk färsk basilika, hackad och tätt packad i måttet
- några droppar citronsaft (ca 1/2 tsk)
- salt och valfria kryddor (jag använde grillkrydda och vitpeppar)
Gör såhär:
- Mixa ihop allt utom kycklingen till en sås, ställ åt sidan.
- Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Sänk värmen något, lägg ner kycklingfiléer och låt koka tills köttet är klart. Beroende på hur mycket kyckling du gör, tar det någonstans mellan 15-35 minuter.
- Häll av vattnet och dra isär kycklingen med hjälp av två gafflar.
- Rör ihop kyckling och sås, klart!
Bröd: (2 st)
- 1,5 msk chiafrön + 4,5 msk vatten (jag använde vita chiafrön, men svarta går precis lika bra, då enda skillnaden är just färgen)
- 1 dl mjölk
- 1,5 msk (10g) fettreducerat kokosmjöl
- 1/2 dl (15g) fettreducerat sesammjöl
- 1/2 dl (25g) fettreducerat mandelmjöl
- 0,75 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- en rejäl nypa salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 250 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Rör ihop chiafrön och vatten och ställ åt sidan så det blir en till en geléliknande massa.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Vispa ihop chia-blandningen med mjölken och tillsätt de torra ingredienserna. Rör ihop till en slät och jämn ”smet”. Låt stå i 10-15 min.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Dela degen på hälften och rulla till 2 stora bollar, som du sedan plattar till lätt och lägger på plåten.
- Sänk ugnen till 200C och sätt in bröden. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter eller tills bröden har en gyllene yta och är ”stumma” när du känner på dom.
2 Kommentarer
ISA
7 maj, 2016 at 15:35det där ser ju FÖR gott ut. Men ordet pulled alltså.. haha, låter inte trevligt! borde döpas om! 😉
Linda Assarsson
8 maj, 2016 at 06:57Bröden låter spännande, jag älskar att baka bröd så detta ska testas 🙂