En av de första tankarna som slog mig när jag smakade på de nya proteinpuddingarna från Barebells och Tyngre, var att jag måste prova ha pudding i en brownie. Vet inte varför jag aldrig tänkt på det förut, och när idéen väl började snurra i mitt huvud kändes den så väldigt självklar. Pudding måste ju vara perfekta ingrediensen för att få en perfekt kladdig brownie?!
Eh, jag hoppas ni inte börjar tröttna på kladdiga, chokladiga och… tja, bara allmänt himla goda brownierecept. För jag lär aldrig sluta vilja skapa nya.
Jag har verkligen fått ner många favoriter här, förutom choklad (duh) så innehåller dagens brownie+frosting även följande finheter:
- kasein i smaken kladdkaka
- jordnötssmör med salt karamell
- drömmig kokossmakande proteinpudding
- och så lite mer choklad
Frostingen är superenkel att göra och innehåller utöver en nypa vardera av salt och vaniljpulver enbart 3 ingredienser: lite kokosolja, sukrin melis (som alltså är en sötningsvariant av florsocker, givetvis funkar vanligt florsocker lika bra!) och en av mina absoluta favoriter när det kommer till jordnötssmör – jordnötssmör luxe i smaken ”salted caramel”. Mmmm det är precis lika jättejättehärligt som det låter, lovar!
Ja och det skadar ju aldrig att ringla lite extra choklad på toppen, liksom…
KOKOSSMAKANDE PROTEINBROWNIE MED SALT KARAMELL-JORDNÖTSFROSTING
Du behöver:
- 40g (1 dl) havremjöl
- 1 skopa (30g) kasein proteinpulver, jag använde Tyngre’s Kladdkaka
- 3 msk kakao
- 2 msk strösötning
- 1/3 tsk bakpulver
- en nypa salt
- 1 stort ägg (60g)
- 1 förpackning Barebells proteinpudding med kokossmak
- 2 msk hackad choklad (cirka 20g)
Jordnötsfrosting med kokos och salt karamell:
- 3 msk (45g) Jordnötssmör Luxe i smaken salted caramel
- 2 msk (25g) kokosolja, med smak
- 1 dl + 1 msk sukrin melis (eller vanligt florsocker)
- en nypa salt
- en nypa vaniljpulver
- 1 msk mjölk
+ smält choklad att ringla över (jag hade 30g eller så)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform i glas (ca 15×15 cm)
- Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
- Rör ihop ägg och proteinpudding i en annan bunke, tills helt slätt (lättast och snabbast med en vanlig handvisp)
- Vänd ner den torra blandningen i pudding/ägg-mixen med en slickepott. Rör sist ner den hackade chokladen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, ta ut och låt svalna helt. Ställ brownien i kylen över natten och gör frostingen nästa dag:
- Rör ihop jordnötssmör och kokosolja till en jämn smet. Tillsätt salt, vaniljulver och sukrin melis/florsocker (sikta gärna för att undvika klumpar) och vispa försiktigt ihop med med elvisp på låg hastighet. Tillsätt mjölken, öka hastigheten och vispa upp.
- Bre frostingen över brownien och ringla slutligen över smält choklad. Skär upp i bitar, förvara i kyl.
Pssst! Om du är sugen på att testa exempelvis jordnötssmör luxe i smaken salted caramel som jag använder i detta recept, eller kanske något helt annat, från The Protein Works så kan du alltid använda koden FANNY15 , den ger dig 15% rabatt på hela din order.
Och ifall någon undrar så nej, jag får inget för att ni använder koden. Jag bara fixade den för att jag gärna vill kunna erbjuda er lite rabatt för att testa nya grejer. Testa nytt är skoj!
2 Kommentarer
Anna-Karin
12 augusti, 2016 at 14:20Ser underbart ut!
Jag har kasein från Tyngre i smaken kanelbulle. Tips på vad jag kan baka med det?
Tack för en underbar blogg 😉
Linda
13 augusti, 2016 at 09:33Attans, jag som precis har ätit upp min sista pudding. Får vänta med att testa detta tills efter nästa gång jag har handlat. Men jag har sett en kul produkt också, kokossylt på Herbal Store. Har du testat? Värt att köpa i så fall?