kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Okategorierat Recept

(snabb) Pulled Chicken Tikka

Färdiga kryddmixer känns alltid lite risky att köpa, tycker jag. Ibland blir det för mycket av någon smak, och andra gånger måste jag istället tillsätta extra kryddor för att bli nöjd. Men – när en hittar en kryddmix som passar ens smaklökar däremot, ja då är det en himla tacksam hjälp till alla de där vardagsmåltiderna.

När spicemaster’s kryddor och kryddmixer dök upp i butikerna för några år sedan blev jag genast förtjust i tacokryddan, som jag sedan dess använt flitigt. Jag ska dock erkänna att jag den senaste tiden missat att kolla in nyheter på kryddmix-fronten, så kanske är jag väldigt sen på bollen här, men i förra veckan hittade jag den indiska kryddmixen ”Chicken Tikka”. Jag älskar indisk mat, och har länge varit på jakt efter en färdig kryddmix att smaksätta min vardagsmat med; en mix som alltså inte kräver diverse extra dutt-dutt med fler kryddor från min sida.

pulledtikkachicken3

Jag köpte med mig en påse hem för att testa redan samma kväll. På påsens baksida finns ett enkelt recept att följa för den som önskar, själv gjorde jag en indisk version av en gammal favorit; snabb pulled chicken. Väldigt enkelt, väldigt snabbt och det blev väldigt gott!

pulledtikkachicken2

PULLED CHICKEN TIKKA

Du behöver:

Till servering: ris och/eller naan

Gör såhär:

  1. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Sänk värmen något, lägg ner kycklingfiléerna och låt dem koka tills köttet är klart. Beroende på hur mycket kyckling du gör, tar det någonstans mellan 15-35 minuter.
  2. Häll av vattnet och dra isär kycklingen med hjälp av två gafflar.
  3. Rör ner kryddmixen i grädden, smaka av med salt och rör slutligen ihop med den ”strimlade” kycklingen.
  4. Servera förslagsvis med ris och/eller naan.

pulledtikkachicken1

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar