DIY-pyssel Inspiration och pepp Okategorierat Vardagsuppdatering

Tre enkla och billiga inrednings-DIY/pyssel

Jag är alltid på jakt efter saker att pyssla med som får mig att varva ner. Projekt att försjunka i, sådär så att tiden bara flyger utan att jag märker det. Just nu är jag inne i en period där jag behöver en kontrast till sakerna jag på daglig basis gör i jobbet – så allt det kreativa jag gör vid datorn eller med kameran funkar inte riktigt som nedvarvning. Nä, jag vill pyssla. Jag vill sitta på golvet omgiven av tusen pappersark i olika färger, jag vill ha så många pennor att jag måste leta lite efter den rätta nyansen. Jag vill vässa pennorna med jämna mellanrum. Jag vill mäta med linjal, klippa med sax och få klibbiga fingrar av allt limmande. Jag vill röja köksbordet från allt vad arbete heter och istället täcka det med tidningspapper, dra fram målarfärg och penslar.

Det är sådant pyssel som får mig att varva ner just nu, även om projekten har varit något mer o-kladdiga sedan Nala kom. Inga målarfärgsburkar ståendes på golvet och så. Men jag har försökt hitta andra sätt att få in välbehövligt nedvarvnings-pyssel i vardagen, och tänkte visa er tre av dem här idag, på temat ”inrednings-DIY”.  (längst ner i inlägget länkar jag tillbaka till tidigare DIY/pyssel-inlägg)


MYS MED LJUSSLINGOR


hemmapyssel1

Ljusslingor är en av mina absoluta favoritgrejer just nu. Från att aldrig ha ägt en enda ljusslinga, har jag nu under de senaste månaderna köpt kanske tio stycken. Det är ju så fint! Och himla mysigt, framför allt under de mörka vintermånaderna.

Här har jag virat en 3 meter lång slinga med små LED-lampor i varmt vitt runt en vitmålad gren. Slingan är batteridriven och köpt på Flying Tiger (som tidigare hette TGR) för 40:- om jag inte minns fel. Grenen hittade jag under en hundpromenad i vintras, så den plockade jag helt enkelt med mig hem, torkade och målade vit.

hemmapyssel2


SLÅ IN BÖCKER


hemmapyssel3

Inför årets julklappsinslagning fick jag dille på vackra inslagspapper. Kanske att jag till och med köpte fler rullar papper än faktiska julklappar. Men till mitt försvar hade jag faktiskt den här idéen i bakhuvudet! Ett enkelt och billigt ”inredningspyssel” som har en stor fördel i det att om/när en tröttnar, ja då är det bara att byta ut omslagspappret.

Det enda som behövs är alltså böcker, gärna i varierande tjocklek, och någon typ av papper att slå in dem i. Det måste absolut inte vara inslagspapper – jag tog till exempel tillvara på några snuttar tapet som blev över efter att jag tapetserat en vägg här hemma (den grå betongen ni ser på några av böckerna här). Just tapet är såklart lite mer svårarbetad när en ska slå in, eftersom den är rätt tjock och ”stel”, men det går!

hemmapyssel6


PIFFA TILL MED KONTAKTPLAST


hemmapyssel5

Kontaktplast/dekorplast är en annan av mina favoritgrejer! Så himla enkelt att använda, och när en väl börjat kan en knappt sluta. Själv har jag förnyat allt från trista bordsskivor till burkar till det du ser här – anteckningsblock. Blocken fyndade jag för 5:-/st på Lagerhaus (tror det var julrea, men såg senast i helgen att de fanns kvar i butik!) Kontaktplast finns på lite olika ställen, men mina favoriter so far:

hemmapyssel4


Annat DIY/pyssel jag bloggat om tidigare:

Du kanske gillar

2 Kommentarer

  • Svara
    Olivia
    20 februari, 2017 at 12:59

    Använder du pintrest för att få inspo? Om du inte redan gör det så måste du i alal fall kolla in det, finns huuuur mycket mysiga D.I.Y inspo som helst! Om du har ett konto, kan du inte länka ditt konto så man kan få kolla in dina pins och bli inspirerad? 😀

  • Svara
    Lili
    15 november, 2022 at 10:21

    Jag gillar också att göra olika hantverk med mina egna händer! Tack för de bra idéerna!

Lämna ett svar