Livet Vardagsuppdatering

Välkommen hem till mig: min arbetsplats

Eftersom jag arbetar mycket hemifrån, och överlag spenderar ganska mycket tid just i mitt hem, har jag den senaste tiden försökt vara uppmärksam på småsaker som får mig att trivas lite extra. Ni vet; istället för att köpa enkla vanliga pennor köpte jag de där pennorna som kostade dubbelt så mycket bara för att de faktiskt också var dubbelt så fina – och nu gör de mig minst dubbelt så glad varje gång jag ser dem. Jag köper vykort med motiv eller citat på som jag aldrig skickar utan hänger upp någonstans här hemma så jag ser dem varje dag. Jag har alla mina finaste böcker och anteckningsblock (ofta tomma, köpta enbart pga vackra att se på) liggandes framme någonstans i lägenheten, antingen bara som prydnad eller så är de staplade på varandra och bildar på så vis någon form av avlastningsmöbel.

Nu senast i ”hörn av mitt hem som fått sig en uppfräschning” är min arbetsplats. Jag bor litet och har tyvärr inget separat arbetsrum i dagsläget, utan jag har försökt skapa ”uppdelningar” i det stora rum jag har. När jag säger mitt stora rum menar jag alltså mitt vardagsrum + sovalkov. Runt min säng har jag hängt upp en himla massa vita, tunna spetsgardiner, och sedan fylls vardagsrummet främst av min stora soffa med tillhörande soffbord. Så – där mellan soffa och sovalkov hade jag drygt en meter utrymme att jobba med. På den ytan skulle jag klämma in en liten arbetsplats.

Under skrivbordet har jag några enkla förvaringsboxar med diverse arbetsrelaterade småsaker, så som mikrofon, olika kameror, objektiv, sladdar, mm. På väggen ovanför datorn hänger ett än så länge rätt tomt metallnät, och lampan står där på kanten eftersom skrivbordet helt enkelt även får agera sängbord.

Än så länge är min lilla arbetshörna rätt o-stökig och tom på ”prylar” som ligger framme. Ett gäng pennor, ett block, och några citat är allt. Återstår att se hur länge jag lyckas hålla det såhär…

Skrivbordet heter Fjällbo och är från Ikea, stolen heter Kullaberg och är också den från Ikea. Metallnätet är från Lagerhaus, och lampan köpte jag på Hemtex för något år sedan.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    clara
    20 april, 2017 at 20:42

    Vad mysigt det ser ut att vara!

Lämna ett svar