LUNCH & MIDDAG Recept Vardagsuppdatering

Spray-fett och snabb torsk i ugn

Jag har länge väntat på att spray-fett ska komma till de svenska butikerna. Jag har sett- och läst om olika varianter i utländska bloggar och recept, och det verkar ju så himla smidigt! Att med några snabba tryck kunna smörja ugns- och bakformar, eller bara spraya ett jämnt lager fett i stekpannan eller över pastan eller whatever. Det bara verkar så smidigt, okladdigt och okrångligt.

Så när jag såg Arla’s nyhet Smör & Rapsolja-spray blev jag såklart väldigt ivrig att köpa hem för att testa. Än så länge har jag inte hunnit använda den så väldigt mycket, men i vanlig ordning har jag en välfylld att-testa-lista jag planerar att arbeta mig igenom.

Det jag har hunnit använda sprayen till är främst som smaksättare, exempelvis när jag i början av veckan tillagade färsk skreitorsk i ugn. Jag rörde ihop en grön topping som jag bredde över fisken, och sedan sprayade jag några varv med smör & raps-sprayen innan jag sköt in alltihop i ugnen.

Den gröna persiljetoppingen gjorde jag genom att röra ihop följande:

 • 1,5 msk citronsaft
 • 1,5 msk honung eller sirap (jag körde på ungefär 50/50 honung och fibersirap gold)
 • 1/2 tsk sriracha
 • 1/2 dl färsk, hackad persilja (välfyllt mått, jag använde fryst persilja)
 • 1 vitlöksklyfta, pressad
 • 1 tsk salt

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  anna
  21 juli, 2017 at 20:19

  Spons/samarbete? 😉

  • Svara
   roethlisberger
   24 juli, 2017 at 10:34

   Nej, då skulle jag givetvis märka ut det som spons/samarbete?

Lämna ett svar