Äntligen har mitt sug efter att hitta på- och skapa roliga och kreativa gotten börjat komma tillbaka. Och äntligen har jag kunnat hitta luckor då tiden att ställa sig i köket finns, även om de är små.
För att ge mig en liten kreativ boost vill jag idag fråga er; vad är ni sugna på? Har ni något önskemål eller någon rolig idé? Jag kommer i helgen sätta mig och skissa nya recept att testa, och det vore roligt att anpassa dem efter vad ni faktiskt vill se!
Ett recept får ni dock redan idag, nämligen de här hasselnötskrämsfyllda muffins.
Hasselnötskrämsfyllda muffins
6 muffins
Du behöver:
- 200g kokta vita bönor,väl sköljda och avrunna
- 3 hela ägg
- 2 msk fibersirap gold
- 2 msk kokosolja, flytande
- 3 msk kokosmjöl, jag använda fettreducerat men vanligt går också bra
- 2 msk sukrin gold (kokossocker eller liknande funkar)
- 1 tsk bakpulver
- 1/4 tsk salt
- 4-6 msk Barebells hasselnötskräm (eller nutella eller whatever annat märke du föredrar)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 165 grader och ställ ut 6 muffinsformar på ett ugnsgaller.
- Rör ihop alla torra ingredienser i en skål och ställ åt sidan.
- Smält kokosoljan, bara så den blir flytande, och låt svalna något.
- Mixa ihop bönor, ägg och sirap tills slätt.
- Tillsätt den avsvalnade kokosoljan och den torra blandningen och mixa igen, tills du har en helt jämn smet.
- Fördela ungefär 2/3 av smeten mellan muffinsformarna. Klicka ut hasselnötskräm, inte riktigt 1 msk i varje, och häll sedan över resterande smet.
- Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter (jag gräddade mina i 22 minuter)
11 Kommentarer
Johanna
27 oktober, 2017 at 14:09Godis! Älskar dina recept på olika typer av godis och gottebollar typ 🙂 även lite lyxigare men fortfarande hälsosammare efterrätter som man kan bjuda familj/vänner/släkt på utan att det känns som att det bara smakar ”nyttigt” 🙂 choklad är ju aldrig fel men pumpa tycker jag är himla kul att använda nu när det är i säsong 🙂
sen älskar jag dessutom dina matrecept, typ lunch/middag alltså!
Ellenore
27 oktober, 2017 at 14:56Jag älskar sallader och tar gärna alla tips som går att få! Behöver ha med mig matlåda till jobbet varje dag och tycker varken om att vänta på att värma maten eller att äta varm mat till lunch. Kramar!
Agnes Åberg
27 oktober, 2017 at 15:19Hade gärna läst mer om träning, hur du tränar rörlighet, styrka osv. Kan tycka det är svårt att veta hur jag ska lägga upp passen och letar ofta i ditt bloggarkiv. Sedan är det alltid spännande att läsa om din egen träning och tankar kring det och hälsa. Gärna inlägg om vad du äter under en dag. Blir alltid så inspirerad av dessa inlägg 🙂
Anonym
28 oktober, 2017 at 21:54Ett nyttigare recept av baklava eller något liknande hade varit toppen👌😍
Agnes
29 oktober, 2017 at 12:10Hade gärna viljat ha ett inlägg där du skriver om vilka basingredienser du oftast använder när du bakar och lite tips på vad man ska köpa hem och ha hemma?
roethlisberger
1 november, 2017 at 09:26Hej Agnes, tack för din kommentar och önskemål! Har skrivit upp och kommer garanterat ta upp ämnet framöver. Tills dess vill jag bara tipsa dig om att kika min flik ”guider”, där finns bland annat ett inlägg om de ingredienser jag använder mest mm. Här hittar du det; https://roethlisberger.se/mina-mest-anvanda-ingredienser/
Elisabeth
29 oktober, 2017 at 15:26Rörlighetsträning, adhd (allt från vardag till relationer), att lära sig stå på händer, gå ner i split, mm. Plus mat o bak med ingredienser utan sötningsmedel. Gjorde din chockad chip brownie/blonde historia idag med bönor o dadlar. Jättegod 😀 tror nog den behövt lite längre tid i ugnen än jag gav den för cookie dough lagret var megakletigt även efter kylning.
Erika
30 oktober, 2017 at 16:58Jag är intresserad av en guide kring proteinpulver, jag vill börja göra proteinfluff på kvällarna som sista mål, och undrar vilka proteinpulver som passar till det 🙂
ÄLSKAR DIN SIDA FÖR ÖVR!
Jes
31 oktober, 2017 at 17:30Veganska bak och veganisering (speciellt för Vassle/ägg/protein delen).
Favoritövningar i gymmet.
Smidiga mellanmålstips och kanske lite mealpreps för den som jobbar/pluggar.
Uppskattat allt recept jag provat, så mer mer bönor/blomkål/linser etc! Kikärtsmjöl är ju lite spännande t.ex.
Choklad-recensioner (typ veckans choklad, veckans glasstips osv.).
Tycker att dina fina hemmapyssel/rastlöshetspyssel också är väldigt kul att få ta del av ^^
Amanda
7 november, 2017 at 15:09Mer veganska baked goods! Brukade älska att baka dina ägg-och-bön-baserade mjuka kakor förut och saknar verkligen dom som vegan!!
Lisa
10 november, 2017 at 09:41Jag gjorde de här muffinsen igår och så fick då stå till sig i kylen över natten. Tog en till förmiddagsfika och så goda!! Hade ingen fibersirap så bytte ut till kokossocker, det blev fint det med. Mums, tur att jag gjorde dubbel sats på en gång!