De här rutorna kombinerar tre av mina favoritgrejer i hela världen: kakdeg, choklad, salt kola. De är, inte helt otippat, väääldigt goda. Ni bara måste testa!
COOKIE DOUGH-RUTOR med choklad & salt kola
Du behöver:
- 2 dl (95g) fettreducerat mandelmjöl
- 2,5 msk (22g) sukrin gold (eller annan brun sötning)
- en nypa salt
- 1 ägg
- 60g kokosolja utan smak (eller smör)
- 70g hackad choklad, jag använde steviasötad mjölkchoklad från Nicks
- 1 dl hemgjord kolasås
- flingsalt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (min hade måtten 15×15)
- Rör ihop mandelmjöl, sukrin gold och en nypa salt i en skål. Klicka ner kokosolja/smör och arbeta ihop till en smulig deg.
- Vispa upp ägget lite lätt i en bunke innan du tillsätter också det i kaksmulet. Arbeta in och vänd sist ner 2/3 av den hackade chokladen (spara resten till senare).
- Tryck ut 2/3 av kakdegen i botten av ugnsformen. Förgrädda i ca 7 minuter, ta ut och bre över kolasåsen. Strössla lite flingsalt. Smula över resten av kakdegen och toppa slutligen med resten av chokladen.
- Grädda i ytterligare ca 20 minuter, eller tills ytan ser bra ut. Strössla lite flingsalt på toppen medan kakan fortfarande är varm.
2 Kommentarer
Denise
9 april, 2018 at 18:39Hej! Dina recept låter alltid så goda men jag har aldrig orkat ta tag i att handla fettreducerat mandelmjöl… Hur kommer det sig att du använder just det, vad är fördelarna? 🙂
Jes
10 april, 2018 at 06:50Som ovan undrar jag också över mandelmjölet.. Kan det subsitueras mot havremjöl kanske? Eller mixade vita bönor..
Ägget tänker jag att man kan ersätta med chiafrön 🙂