BARS & RUTOR BROWNIES & BLONDIES Recept

Cookie dough-rutor med choklad & salt kola

De här rutorna kombinerar tre av mina favoritgrejer i hela världen: kakdeg, choklad, salt kola. De är, inte helt otippat, väääldigt goda. Ni bara måste testa!


COOKIE DOUGH-RUTOR med choklad & salt kola

Du behöver:

  • 2 dl (95g) fettreducerat mandelmjöl
  • 2,5 msk (22g) sukrin gold (eller annan brun sötning)
  • en nypa salt
  • 1 ägg
  • 60g kokosolja utan smak (eller smör)
  • 70g hackad choklad, jag använde steviasötad mjölkchoklad från Nicks
  • 1 dl hemgjord kolasås
  • flingsalt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (min hade måtten 15×15)
  2. Rör ihop mandelmjöl, sukrin gold och en nypa salt i en skål. Klicka ner kokosolja/smör och arbeta ihop till en smulig deg.
  3. Vispa upp ägget lite lätt i en bunke innan du tillsätter också det i kaksmulet. Arbeta in och vänd sist ner 2/3 av den hackade chokladen (spara resten till senare).
  4. Tryck ut 2/3 av kakdegen i botten av ugnsformen. Förgrädda i ca 7 minuter, ta ut och bre över kolasåsen. Strössla lite flingsalt. Smula över resten av kakdegen och toppa slutligen med resten av chokladen.
  5. Grädda i ytterligare ca 20 minuter, eller tills ytan ser bra ut. Strössla lite flingsalt på toppen medan kakan fortfarande är varm.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

  • Svara
    Denise
    9 april, 2018 at 18:39

    Hej! Dina recept låter alltid så goda men jag har aldrig orkat ta tag i att handla fettreducerat mandelmjöl… Hur kommer det sig att du använder just det, vad är fördelarna? 🙂

  • Svara
    Jes
    10 april, 2018 at 06:50

    Som ovan undrar jag också över mandelmjölet.. Kan det subsitueras mot havremjöl kanske? Eller mixade vita bönor..

    Ägget tänker jag att man kan ersätta med chiafrön 🙂

Lämna ett svar