Det här måste vara ett av mina absolut enklaste recept. Formbar färs från anamma, röd currypasta och vitlök – that’s it! Men trots få ingredienser blir dessa vego-bullar magiskt goda. Alltså verkligen, de smälter i munnen. Tillsammans med såsen, som är lika enkel den (3 ingredienser här också) blev det här genast en ny vego-favorit hos mig. Testa!
VEGOBULLAR I RÖD CURRY
receptet ger 25-30 st vegobullar
Köttbullar:
- 300g anamma formbar färs
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk röd currypasta
Sås:
- 1 burk (400 ml) kokosmjölk
- 1 msk röd currypasta
- 1 msk fisksås
+hackade jordnötter till servering
Gör såhär:
- Tina färsen enligt anvisning på förpackningen (30-60 min) . Pressa ner vitlök och rör ner currypasta. Arbeta ihop så att allt blandas. Forma bollar.
- Stek bollarna, först på hög temperatur så de får yta, sedan medel värme i några minuter.
- Rör ihop ingredienserna till såsen i en kastrull, låt koka upp och låt sedan puttra i några minuter. Lägg ner bollarna och låt sjuda med i såsen ytterligare någon minut.
- Servera till ris eller nudlar, toppa med jordnötter. Dessa är även suveräna på buffébordet eller som del i en tapasmeny.
Inga kommentarer