Chokladpraliner med len fyllning av kola och choklad. Min sambo tyckte de smakade ”vuxen-praliner”, då de inte blir överdrivet söta. Självklart kan en göra dem sötare genom att använda en sötare choklad, exempelvis mjölkchoklad, men jag valde att använda mörk choklad denna gång. Nästa gång har jag i en nypa salt i fyllningen också, tror det blir pricken över i!
Kola- & chokladfyllda praliner
receptet ger ca 10 praliner
Du behöver:
- 40g+100g mörk choklad, jag använde steviasötad från Nick’s
- 55g hemgjord kolasås
Gör såhär:
- Smält 40g choklad och rör ihop med kolasåsen. Ställ in i kylen att stelna.
- Smält resterande choklad och häll drygt hälften i en pralinform. Se till att täcka formens ”sidor”, antingen med hjälp av ett bestick eller genom att vicka på formen. Ställ in i kyl/frys att stelna.
- Fyll chokladskalen med kola/chokladfyllningen, häll över resten av den smälta chokladen så att all fyllning täcks, och ställ in i kylen att stelna en sista gång.
Inga kommentarer