Jag har gjort mycket Snickers-smakande gottis genom åren. Med det sagt – det här kan vara det bästa jag gjort. Nej, det är det bästa Snickers-smakande gottis jag någonsin gjort.
När jag gick i mellanstadiet hade jag ett recept på hemmagjord ”snickers” med en bas på cornflakes som jag gjorde cirka hela tiden. Cornflakes, socker, sirap och jordnötssmör, täckt med choklad. Jag älskade dessa godisar, och av någon anledning var det det första jag tänkte på när jag fick hem Snackbro’s senaste produkt; organic curls i två smaker; cheese och peanut. Jag ville genast testa att återskapa min barndomsfavorit, och OJ så bra det blev. OJ OJ OJ. För att betona: det här är det bästa snickers-gottiset jag gjort. För att klargöra: ni bara måste testa.
SNICKERSRUTOR MED OSTBÅGSKRISPS
receptet ger 8-10 rutor
Du behöver:
- 1/2 dl sötströ, jag använder sukrin
- 1 dl sirap, jag använde fibersirap gold
- 150g jordnötssmör, gärna crunchy
- en nypa salt
- 50g (drygt 5 dl) Snackbro’s Curls Peanut
- 75g mjölkchoklad, jag använde steviasötad från Nick’s
- några extra ”curls” att toppa med
Gör såhär:
- Krossa curls’en i en bunke (med botten av ett glas funkar utmärkt) och ställ åt sidan.
- Smält ihop sötströ, sirap och jordnötssmör på låg värme i en liten kastrull. Rör hela tiden.
- När smeten är helt jämn och slät och aningen tunnare, och börjar bubbla smått i kanterna, häll över de krossade curls’en och blanda ihop.
- Tryck ut till en rektangel på ett bakplåtspapper, ställ in i kylen.
- Smält chokladen och häll över botten, toppa med några rossade curls och låt stelna i kyl innan du skär i bitar.
1 Kommentar
Malin
18 september, 2018 at 18:57Din blogg är en av de få bloggar jag läser, tycker att du skriver så bra, den känns äkta och ärlig. Har provat en del av dina recept och de är bra, ska definitivt prova detta, älskar snickers.