BARS & RUTOR JULRECEPT PROTEINBAK Recept

Pepparkaks-proteinbar med i mörk choklad

Tyvärr gör ingen bild i världen dessa bars rättvisa.

Till skillnad från de flesta av mina recept på proteinbars så gräddas dessa i ugn. Det ger dem en smak av gräddade småkakor. Lite krisp. Men ändå har de perfekt tuggmotstånd och är nästan lite sega i mitten. Åh, alltså jag kan inte betona nog hur goda de är! Jag smaksatte denna gång med pepparkakskryddor och kanel, och resultatet blev som en blandning av gräddade pepparkakor och pepparkaksdeg – kan det bli bättre?! Jo, lite bättre blir det då de dessutom är doppade i mörk choklad.

PEPPARKAKS-PROTEINBAR med mörk choklad

receptet ger 4 bars

Du behöver:

  • 30g vassle med kanelbulle-smak, jag använde Tyngre’s
  • 45g vitafiber pulver
  • 30g fettreducerat mandelmjöl
  • 1 tsk pepparkkskryddor
  • 1 tsk kanel
  • en nypa salt
  • 15g neutral kokosolja
  • 2 msk fibersirap gold
  • 1 msk mjölk

+ mörk choklad att täcka barsen med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper i botten av en liten ugnsform (ca 15x15cm).
  2. Smält kokosoljan, ställ åt sidan att svalna något.
  3. Rör ihop torra ingredienser till botten, tillsätt kokosolja ihoprört med fibersirap och mjölk. Arbeta ihop till en deg.
  4. Tryck ut degen i botten av ugnsformen och grädda i ca 15-16 minuter. Låt svalna innan du skär upp till  bars och doppar i mörk choklad.

Du kanske gillar

5 Kommentarer

  • Svara
    Maria
    29 november, 2018 at 16:29

    Ååh gott! Kan man ersätta vitafiber pulvret med något?

    • Svara
      roethlisberger
      1 december, 2018 at 08:35

      Det borde gå att göra en variant med fibersirap istället för vitafiber-pulver, då det är i princip samma sak. Men vilka exakta proportioner kan jag inte svara på då jag inte testat (än, iallafall)

      • Svara
        Maria
        1 december, 2018 at 11:05

        Okej tack för svar. Fibersirap har jag hemma👍🏻 Säg till om du testar😊

  • Svara
    Anonym
    4 december, 2018 at 10:58

    Kan man ta havremjöl istället för mandelmjöl tro?

    • Svara
      roethlisberger
      4 december, 2018 at 14:05

      Testa! Jag har inte provat men det borde funka. Justera ev mängden, och smaka av så det är lagom sött. Låt mig gärna veta hur det blev om du testar!

Lämna ett svar till Anonym Avbryt svar