Jag är egentligen inte jätteförtjust i fudge. Jag tycker inte illa om det, det finns bara väldigt mycket jag gillar mer. Men så fick jag för mig att göra den här varianten, och plötsligt är det enda jag vill ha fudge. I alla fall om det är den här, för den är helt ljuvlig. Choklad och hasselnöt är fina smakkompisar, det vet vi. Choklad och kaffe är också bra kompisar. Tillsammans alla tre blir de liksom oemotståndliga. Den här fudge är allt annat än smulig och torr (så som en del fudge kan vara, vilket är ett av skälen att jag inte brukar tycka så mycket om det) utan den smälter på tungan. Kaffekrispet på toppen passar så fint ihop med choklad- och hasselnötssmaken och… ja ni bara måste testa, helt enkelt!
CHOKLADFUDGE MED HASSELNÖT & KAFFE
Du behöver:
- 100g hasselnötskräm från Barebells
- 35g kokosolja
- 3 msk (60g) fibersirap gold
- 30g hackad mörk choklad
- någon sked snabbkaffe
Gör såhär:
- Värm hasselnötskräm, kokosolja och fibersirap i en liten kastrull. När det blivit flytande rör ner den hackade chokladen.
- Rör om tills chokladen smält och du har en helt jämn smet. Häll över smeten i en form med bakplåtspapper.
- Strö över snabbkaffe och låt sedan stelna i kyl innan du skär upp.
2 Kommentarer
bdl
5 december, 2018 at 12:27Kan man byta ut fibersirap mot agavesirap tror du? Lr vad är fibersirap och vad fyller den för funktion?
roethlisberger
5 december, 2018 at 15:34Det borde gå bra 🙂