Inför helgen kommer här ett superenkelt vego-tips på smarriga bollar. De innehåller egentligen bara två ingredienser + valfri smaksättning, och de är helt vegan.
Rubriken på inlägget avslöjar basen i bollarna; tofu och cashewnötter. Sedan smaksätter en hur en vill, och panerar i vad en vill. Enkelt!
Serverar dem gör en såklart också hur en vill – jag körde vidare på det enkla spåret och kokade pasta som jag rörde ihop med sweet chili och toppade med kokt broccoli.
Tofu- och cashewbollar
receptet ger 25 bollar
Du behöver:
- 90g rostade och saltade cashewnötter
- 250g naturell tofu
- valfri smaksättning, jag kryddade med 1 tsk sriracha (och fick rätt mesiga -men goda- bollar, så krydda på ordentligt!)
- valfri panering, jag använde havrekli
Gör såhär:
- Kör nötterna snabbt i matberedare så du får ett grovt smul.
- Tillsätt tofu och sriracha och mixa ihop, låt det gärna vara lite ”crunch” kvar.
- Forma smeten till bollar och rulla dem i valfri panering, jag använde havrekli. Tillaga bollarna antingen i ugn (ca 20 minuter på 175 grader) eller stek dem i olja tills gyllene.
Inga kommentarer